Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καταθέτει την Πέμπτη στην επιτροπή Pega

«Το θέμα δεν έχει κλείσει και ούτε πρόκειται να το αφήσω να κλείσει». Με τη φράση αυτή απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης σε όσους τον ρωτούν για το σκάνδαλο των υποκλοπών, στέλνοντας μήνυμα για συνέχιση της προσπάθειας να πέσει φως στη σκοτεινή και δυσώδη υπόθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται για την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή Pega του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την προσεχή Πέμπτη. Πρόκειται για την αρμόδια επιτροπή που διερευνά τη χρήση λογισμικών παρακολούθησης και η οποία πραγματοποιεί τη δεύτερη συνεδρίασή της για το θέμα. Η πρώτη είχε γίνει στις 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως είχε καταγγείλει με δήλωσή του, είχε αποκλειστεί από τη δημόσια ακρόασή της, παρά το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός ευρωβουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος στον οποίο έχει γίνει επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του με το παράνομο λογισμικό Predator, ενώ επιπλέον παρακολουθούνταν επί τρίμηνο και από την ΕΥΠ.

Μάλιστα τότε είχε κατονομάσει ως υπευθύνους για τη μη κλήση του το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου ανήκει η Ν.Δ., και τους Πράσινους, υποστηρίζοντας ότι ο απώτερος σκοπός τους είναι να μην ακουστεί η αλήθεια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, όπως έχουν προ πολλού καταλήξει στη Χαριλάου Τρικούπη, ότι και σε εγχώριο επίπεδο η κυβέρνηση έχει εξαρχής κάνει το παν και με διάφορους τρόπους προκειμένου να «θαφτεί» το σκάνδαλο.

Η εξεταστική επιτροπή έριξε αυλαία με μια άρον άρον διαδικασία-παρωδία, ενώ η γραμμή που χάραξε το μέγαρο Μαξίμου προς τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη είναι ότι η υπόθεση «κούρασε» και το θέμα εξαντλήθηκε… Βεβαίως, οι αντιφάσεις στις οποίες υποπίπτει μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός για το θέμα, καθώς και η σκόπιμη σύγχυση που δημιουργείται γύρω από αυτό, οδηγούν τα «πράσινα» στελέχη στο συμπέρασμα ότι μοναδική έννοια του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να αποτινάξει από πάνω του κάθε ευθύνη.

Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν συνέχεια, επιμένοντας θεσμικά. Αυτό είχε καταστήσει σαφές ο κ. Ανδρουλάκης τόσο στην πρόσφατη παρουσία του στην εξεταστική όσο και σε παλαιότερη δήλωσή του, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αγωνιστεί «μέχρι τέλους στην αποκάλυψη της αλήθειας και δεν θα επιτρέψει σκιές «σε μια πορεία αξιοπρέπειας».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.