Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο εφιάλτη του Κολωνού τελειωμό δεν έχει – Νέες συλλήψεις

Νέα επεισόδια στον αρρωστημένο εφιάλτη του Κολωνού με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, με τις συνεχείς αποκαλύψεις να προκαλούν ξέσπασμα οργής και απαίτηση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Όλα αυτά την ώρα που η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ανοιχτό το στόμα και τις τρομακτικές εξελίξεις στον βιασμό 19χρονης από αστυνομικούς μέσα στο ΑΤ Ομόνοιας.

Οι συλλήψεις είναι, πλέον, έξι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μια επιχείρηση της αστυνομίας για νέα προσαγωγή ή και περισσότερες από μία. Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

Την έκδοση νέων ενταλμάτων σύλληψης προανήγγειλε νωρίτερα, με δηλώσεις του στην τηλεόραση του Σκάι, ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: « …Υπάρχουν εντάλματα τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί, υπάρχει ήδη ένα το οποίο αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες και δεν σταματάει κανείς εδώ. Έχουν σταλεί όλα τα στοιχεία για να υπάρξει η ταυτοποίηση των ενόχων και να οδηγηθούν άπαντες στην δικαιοσύνη».

Αυτοβούλως στην αστυνομία δύο από τους 213

Το αστυνομικό δελτίο, πάντως, «τρέχει» και, όπως έγινε γνωστό, την Κυριακή παρουσιάστηκαν στην αστυνομία δύο άνδρες που φέρονται να βρίσκονται στη λίστα με τα 213 ονόματα που είχαν διαδικτυακές επαφές με τον 53χρονο και να εμπλέκονται στη δυσώδη υπόθεση.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 39 και 55 ετών, που συνομιλούσαν διαδικτυακά με την 12χρονη, στον Κολωνό, ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής. Και οι δύο προσήλθαν αυτοβούλως στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι το καλοκαίρι συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με γυναίκα που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη, η οποία έχει πέσει θύμα βιασμού και εκπόρνευσης στον Κολωνό.

Οι δύο άνδρες, αφού εξετάστηκαν ενόρκως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, αποχώρησαν στη συνέχεια από τη ΓΑΔΑ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.

Οι παραπάνω ανεβάζουν στους τέσσερις τον αριθμό των ατόμων που εμφανίζονται αυτοβούλως στην αστυνομία, καθώς είχαν προηγηθεί ένας 35χρονος κι ένας 36χρονος.

Τρεις συλλήψεις σε 48 ώρες

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε γνωστό ότι οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν ακόμα ένα άτομο που φέρεται να είχε βιάσει το κορίτσι. Πρόκειται για έναν 34χρονο, ο οποίος αποτελεί τη συνολικά 6η σύλληψη στην ανατριχιαστική αυτή υπόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 34χρονος έχει επιχείρηση μαζί με τον πατέρα του.

Ο συλληφθείς φέρεται να συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, ενώ κατηγορείται ότι συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής. Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας στον εισαγγελέα.

Απολογίες και προθεσμίες

Εξάλλου, προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας, έλαβε από τον ανακριτή υπηρεσίας ο 36χρονος που συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ο 36χρονος φέρεται να είναι «πελάτης» του Ηλία Μίχου, προφυλακισμένου κατηγορούμενου για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του παιδιού και είναι ο τρίτος άνδρας που του αποδίδεται η κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Οι άλλοι δύο, είναι ο ήδη προσωρινά κρατούμενος Γιάννης Σοφιανίδης και ο 33χρονος άνδρας που συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, επίσης ως «πελάτης» του Μίχου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, «ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.