Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Και η μητέρα της 12χρονης στο κόλπο; – Προφυλακίστηκαν ο 53χρονος και ο 42χρονος

Με καταιγιστικό τρόπο ξετυλίγεται το κουβάρι της ανατριχιαστικής υπόθεσης του Κολωνού, με τον εφιάλτη που ζούσε η άτυχη 12χρονη να έρχεται στο φως μέσα από τις συνεχείς εξελίξεις και τα νέα στοιχεία που προκύπτουν. Σημαντική εξέλιξη που δημιουργεί ερωτήματα για τις ευθύνες της οικογένειας είναι η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», σύμφωνα με την οποία είχε δεχθεί τον περασμένο μήνα ανώνυμη κλήση – καταγγελία για το κορίτσι.

Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις

Οι κατηγορούμενοι και συλληφθέντες είναι πλέον τρεις, καθώς αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο κάδρο των εμπλεκομένων μπήκε και η 37χρονη μητέρα της ανήλικης. Δεν αποκλείεται η «βεντάλια» των εμπλεκόμενων να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Μετά την προφυλάκιση των δύο βασικών κατηγορούμενων -του 53χρονου Νίκου Μίχου και του 42χρονου Ιωάννη Σοφιανίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες-, οι έρευνες των αρχών τις οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι και η μητέρα του θύματος έπαιζε ρόλο στην έκδοση της ανήλικης κόρης της, αφού σύμφωνα με την αστυνομία λάμβανε εμβάσματα από τον 53χρονο.

Η 37χρονη θα οδηγηθεί το πρωί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενη για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών, από ανιόντα συγγενή εξ αίματος και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα από την υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και εξετάζεται εάν υπάρχουν και άλλα θύματα σε αυτή την σοκαριστική υπόθεση.

Η γυναίκα, πάντως, όπως ενημέρωσαν οι δικηγόροι της σε δηλώσεις έξω από τη ΓΑΔΑ, αρνείται όλες τις κατηγορίες, επισημαίνει ότι δεν γνώριζε για τα εμβάσματα και αφήνει υπόνοιες ότι ο 53χρονος επιχείρησε να την παγιδεύσει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο είναι τα βασικά ευρήματα που φέρεται να έστρεψαν το βλέμμα των αρχών προς τη συγκεκριμένη γυναίκα:

  • Εντοπίστηκαν πολλές κλήσεις και ανταλλαγή SMS της κατηγορούμενης με τον 53χρονο Ηλία Μίχο
  • Εντοπίστηκαν εμβάσματα του 53χρονου σε λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι κανένας από τους δύο κατηγορούμενους άνδρες δεν αποδέχεται τις κατηγορίες της μαστροπείας, παρόλο που ομολόγησαν ότι προχώρησαν στο βιασμό του ανήλικου θύματος.

Το κοριτσάκι αναβιώνει τις τελευταίες μέρες τον εφιάλτη της απάνθρωπης μεταχείρισης στην οποία υποβαλλόταν επί σειρά μηνών και η συμπληρωματική κατάθεσή του στον ανακριτή αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση.

Τα τρία αδέρφια του θύματος βρέθηκαν μαζί με την κατηγορούμενη μητέρα τους στη ΓΑΔΑ και πλέον βρίσκονται υπό την προστασία του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Τα πρώτα σχόλια των δικηγόρων της 37χρονης μητέρας

Σημειώνεται ότι ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας –ο οποίος ενδεχομένως να μπαίνει στην υπόθεση της μητέρας– ανέφερε σχετικά με τα στοιχεία στους δημοσιογράφους πως «βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο και μέχρι εκεί. Υπάρχουν και δύο εμβάσματα στον λογαριασμό της μητέρας. Το κορίτσι είχε πάρει την κάρτα και τον λογαριασμό και τα έδωσε στον κατηγορούμενο για να της βάλει τα λεφτά».

«Είμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα, θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, θα είναι και άλλοι οι κατηγορούμενοι» εκτίμησε σχετικά.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.