Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Καμπανάκια» για συνύπαρξη κορονοϊού με γρίπη

Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας, η οποία έχει μπροστά της έναν δύσκολο χειμώνα εξαιτίας των νέων στελεχών της Covid-19 αλλά και της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης.

Μιλώντας στην iatropedia.gr ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, αν η μετάλλαξη ΒQ.1 εμφανιστεί στην Ελλάδα «είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει παντού και έναντι της Κένταυρος (ΒΑ.2.75.2) που μας απασχολούσε πρόσφατα. Η Κένταυρος είναι μεν σε εξέλιξη στην Ελλάδα αλλά είναι ακόμη στα αρχικά της στάδια. Οπότε αν εμφανιστεί η ΒQ.1 στη χώρα μας -που είναι πολύ εύκολο φυσικά να εμφανιστεί- θα την “κατασπαράξει”».

Σύμφωνα όμως με τον καθηγητή, τα εμβόλια κατά της Όμικρον 4 και 5, με τα οποία πραγματοποιούνται οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων στη χώρα μας αυτό το διάστημα, θα εξακολουθήσουν να προστατεύουν από την σοβαρή νόσο.

Κίνδυνος για ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα

Για τις υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, που ήδη προσβάλουν συμπολίτες μας, μίλησε το πρωί στην ΕΡΤ ο ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, εκτιμώντας ότι «περιμένουμε σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά τις μολύνσεις, είμαστε στα πρόθυρα του έβδομου κύματος. Δεν θα έχει όμως τις τραγικές συνέπειες των δύο προηγούμενων χρόνων του 2020 και του 2021. Φαίνεται χτυπάει τους αδύναμους».

Προειδοποίησε μάλιστα για αύξηση των θανάτων, αν δεν εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτές είναι και οι κατηγορίες ασθενών, που βρίσκονται στις κλίνες covid και στις ΜΕΘ. «Είναι κρίμα να μην χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε στα χέρια μας» πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση να μην υποτιμήσουμε την κατάσταση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.