Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρχονται συλλήψεις για πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας….

Έξι είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τα προφίλ που έχουν επιβεβαιωθεί ότι μέσω συγκεκριμένης online πλατφόρμας είχαν όχι μόνο επικοινωνήσει και κλείσει ραντεβού, αλλά είχαν πάει και στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης κοντά στον σταθμό του μετρό Σεπολίων, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με την 12χρονη η οποία στις αναρτήσεις του 53χρονου εμφανιζόταν ως ανήλικη, ηλικίας 16 ετών.

 

Με βάση τις ίδιες πηγές συνολικά 15 είναι τα προφίλ που έως τώρα φαίνεται να είχαν επικοινωνήσει για να κλείσουν ραντεβού μέσα από την ίδια ιστοσελίδα, ενώ οι έρευνες επικεντρώνονται στους πρώτους έξι, καθώς όπως εκτιμούν αστυνομικοί της Ασφάλειας είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιηθούν και να βγουν σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης.

 

 

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσω αυτής της πλατφόρμας οι επικοινωνίες ήταν πάνω από 200 και τα ραντεβού ξεπερνούν τα 100, χωρίς ακόμη ωστόσο να μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι είχαν όλα τους ολοκληρωθεί. «Είναι μία διαδικασία που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχει δοθεί ύψιστη προτεραιότητα στην ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και είμαστε ακόμα στην αρχή», επισημαίνουν στο ethnos.gr αρμόδιες πηγές.

 

 

Η 12χρονη έχει δώσει κατάθεση έως τώρα συνολικά δύο φορές πάντα με την παρουσία παιδοψυχολόγου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα από ιδιαίτερες τεχνικές και μεθόδους προσέγγισης του παιδιού η 12χρονη φέρεται να έχει μιλήσει για συνολικά άλλους δέκα άνδρες με τους οποίους ο 53χρονος την εξανάγκασε δια της βίας και υπό την απειλή όπλου να μείνει μαζί τους στο αυτοκίνητο ή σε ένα δωμάτιο και να κακοποιηθεί σεξουαλικά έναντι του ποσό των 50 έως 100 ευρώ.

 

Στο μεταξύ σήμερα στις 11 το πρωί ο 53χρονος Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης θα περάσουν εκ νέου το κατώφλι της Ευελπίδων, αφού την Δευτέρα ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για να απολογηθούν.

 

Ο 53χρονος εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα, ενώ κατηγορείται για επτά κακουργήματα και δύο πλημμελήματα (βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη περίπτωση εμπορίας ανθρώπων, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο, παράνομη βία σε βάρος ανήλικου και οπλοκατοχή).

 

Αργά χθες το απόγευμα, μάλιστα, τον επισκέφθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Βασίλης Νουλέζας μαζί με συνάδελφό του, ενώ αυτή η επίσκεψη ήταν και η μοναδική που δέχτηκε, καθώς δεν έχει εμφανιστεί ούτε η σύζυγός ούτε ο γιος του, αλλά και κανένα συγγενικό του πρόσωπο όσες ημέρες βρίσκεται απομονωμένος στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

«Σήμερα θα μιλήσει με ονόματα και θα αποκαλύψει στοιχεία»

 

«Ο ίδιος μου δήλωσε ότι του έχουν στήσει παγίδα, ισχυρίζεται ότι είναι θύμα πλεκτάνης και κάποιοι προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά, επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας. Δεν δέχεται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς», δηλώνει ο κ. Νουλέζας στο ethnos.gr.

 

«Σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας θα μιλήσει ανοιχτά για όλα. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι θα αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα και αυτό θα συμπαρασύρει πολλούς υψηλά ιστάμενους που τον έχουν επιλέξει ως εξιλαστήριο θύμα. Εφόσον αναλάβω την υπόθεση, αν και με ενοχλεί ότι αφορά αδικήματα σε βάρος ανήλικου παιδιού, θα πράξω το νομικό καθήκον μου διότι και ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος απολαμβάνει του τεκμηρίου της αθωότητας, αν και δυστυχώς έχει ήδη καταδικαστεί στα μάτια της κοινής γνώμης», προσθέτει.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Νουλέζα, «η γυναίκα του δεν του συμπαρίσταται γιατί είναι τρομοκρατημένη. Με την οικογένεια της ανήλικης είχε άριστες σχέσεις και συνέδραμε ηθικά και υλικά. Ουδέποτε διανοήθηκε να βλάψει την ανήλικη. Τον άκουσα ψύχραιμο, ενδεχομένως δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Εγώ εφόσον λάβω γνώση της δικογραφίας, της κατάθεσης της ανήλικης και της ιατροδικαστικής έκθεσης θα είμαι σε θέση να τοποθετηθώ. Δεν πρέπει να προδικάζουμε την ενοχή κανενός, έχοντας άγνοια της δικογραφίας. Πρέπει να σεβαστούμε ότι αυτός ο άνθρωπος που λιθοβολείται δεν έχει καταδικαστεί».

Ήταν μέλος ευρύτερου κυκλώματος;

 

Πάντως, παρά τα όσα ισχυρίζεται ο 53χρονος, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μιλούν για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να είναι μέλος ευρύτερου κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης ανηλίκων, καθώς ο τρόπος δράσης του έως τώρα δείχνει ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένος. «Ήξερε πώς να λειτουργήσει, γνώριζε σε ποια μονοπάτια να κινηθεί, τι σελίδες να χρησιμοποιήσει, πώς να αντλήσει πελάτες και σε ποιους χώρους του Διαδικτύου να απευθυνθεί», τόνιζε χθες με νόημα στο ethnos.gr αστυνομικός της Ασφάλειας με μεγάλη πορεία σε υποθέσεις με κακοποίηση και πορνογραφία ανηλίκων.

 

«Δεν φαίνεται από τα έως τώρα δεδομένα να μην γνώριζε τι κάνει. Το ακριβώς αντίθετο. Είχε, δε, πολύ πορνογραφικό υλικό με το παιδί και τώρα πολλά θα απαντηθούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπως αν είχε συνεργούς και πόσους, αλλά και πόσο βαθύ και σκοτεινό είναι το παρελθόν του», συμπλήρωνε.

Είχαν πέσει στα δίχτυα του και άλλα παιδιά;

 

«Ένας τέτοιος άνθρωπος πέρα από βαθιά αρρωστημένος, είναι και βαθιά δικτυωμένος. Δεν πιστεύω ότι η 12χρονη είναι το μόνο θύμα του. Η εμπειρία δείχνει ότι υπάρχουν στάδια στις κινήσεις ενός παιδόφιλου. Είναι δυνατόν ο 53χρονος να έφτασε στο σημείο να φτιάχνει προφίλ της 12χρονης στα οποία την παρουσιάζει ως μαθήτρια μεγαλύτερης ηλικίας, να κλείνει ραντεβού με άλλους ανώμαλους και να αποκομίζει κέρδος και όλο αυτό να το κάνει για πρώτη φορά με το συγκεκριμένο παιδί; Από την ανάλυση του κινητού του τηλεφώνου και των υπολογιστών θα βρεθεί εάν υπήρχαν πριν την 12χρονη και άλλα παιδιά που είχε κακοποιήσει», ανέφερε η ίδια πηγή.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.