Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Αβραάμ» ο Κυριάκος! Θυσιάζει ακόμα και το ίδιο του το αίμα…

Η αναφορά στους Sunday Times που πέρασε απαρατήρητη…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει τα χαρακτηριστικά βιβλικού ηγέτη. Μπορεί να μην μοιάζει με τον Μωυσή, αφού με τις πληγές που βρήκαν την Ελλάδα μάλλον αποδείχτηκε Ραμσής, η συνέντευξη του όμως στους Sunday Times μπορεί να του προσδώσει έναν ακόμα χαρακτηρισμό, εμπνευσμένο από την Παλαιά Διαθήκη.

Στην συγκεκριμένη συνέντευξη του λοιπόν ο πρωθυπουργός είπε κάτι εξαιρετικά σημαντικό που όμως δεν έλαβε τις δέουσας προσοχής. Δεν μιλάω φυσικά για τα ευφάνταστα σενάρια που θέλουν κάθε έναν ο οποίος δεν υμνεί τον ηγέτη, να χαρακτηρίζεται «άνθρωπος του Πούτιν».

Αντίθετα, ο Κυριάκος έκανε μία μεγάλη αποκάλυψη. Είπε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος αποκεφάλισε το ίδιο του το αίμα, τον ίδιο του τον ανιψιό Γρηγόρη Δημητριάδη, για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τόσο ο τέως διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του, όσο και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, δεν υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους για λόγους ευθιξίας όπως πιστεύαμε μέχρι εχθές, αλλά καρατομήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

Αυτό έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όλες τις επίσημες ανακοινώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο για την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, όσο και για αυτό καθαυτό το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δύο τινά συμβαίνουν. Είτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμύθιαζέ 11 εκατομμύρια Έλληνες επι μήνες ισχυριζόμενος ότι ο ανιψιός του και ο διοικητής της εϋπ αποχώρησαν για λόγους ευθιξίας με δική τους πρωτοβουλία, είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος Αβραάμ, δε διστάζει να θυσιάσει το ίδιο του το αίμα, τον Γρηγόρη Δημητριάδη, προκειμένου να του φορτώσει τις ευθύνες για ένα σκάνδαλο που θεσμικά βαρύνει τον ίδιο!

Αυτό, διότι η ευθύνη για την ΕΥΠ δεν είναι χωράφι της οικογένειας Μητσοτάκη ώστε να μεταβιβάζεται στο «μιλητό». Αυτές οι διαδικασίες, συνοδεύονται πάντα από το ανάλογο ΦΕΚ.

Το μοναδικό ΦΕΚ που υπάρχει λοιπόν αναφορικά για την υπαγωγή της ΕΥΠ, αναφέρει ξεκάθαρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον ανιψιό του Γρηγόρη Δημητριάδη.

Η προσπάθεια λοιπόν του Κυριάκου να θυσιάσει τον Γρηγόρη Δημητριάδη για να του φορτώσει την ευθύνη, δεν έχει καμία νομική υπόσταση. Τόσο η πολιτική όσο και η ποινική ευθύνη για το σκάνδαλο, βαρύνει τον ίδιο τον πρωθυπουργό όσο και αν ο ίδιος ισχυρίστηκε το αντίθετο στην πρόσφατη συνέντευξή του.

Η εξέλιξη μάλλον με την αιφνίδια πιθανότητα εμπλοκής της Γιουροπόλ για την διερεύνηση το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, αποδεικνύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ μπροστά. Φρόντισε και «θυσίασε», πριν την έλευση της «θείας δίκης»..

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.