Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Απόρρητο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο

Μαύρο» έπεσε στο όνομα του Κωνσταντίνου Μαραβέγια και της συζύγου του στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προς τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την υπόθεση της χρηματοδότησης της επένδυσης του βουλευτή και τα 4,2 εκατ. ευρώ μέσω του αναπτυξιακού νόμου.

Το πρόσφατο σκάνδαλο των υποκλοπών και η αγωνία της Ν.Δ. να συσκοτίσει την υπόθεση επικαλούμενη το απόρρητο μοιάζει να επεκτείνεται και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με μια απίστευτη λαθροχειρία.

Πρόκειται για την ερώτηση που κατέθεσαν στις 12 Οκτωβρίου 52 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με θέμα :«Αναπάντητα ερωτήματα, ενδείξεις μεροληψίας σχετικά με την ένταξη της επένδυσης συζύγου Βουλευτή της ΝΔ στον Αναπτυξιακό Νόμο και καταστρατήγηση της διάταξης του άρθρου 57 τουΣυντάγματος».

Μετά από παρέμβαση που έγινε όποιος προσπαθήσει να διαβάσει το συγκεκριμένο αρχείο στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, αντικρίζει μία «λογοκριμένη» έκδοση που απουσιάζει η επωνυμία της εταιρίας, το όνομα του Κωνσταντίνου Μαραβέγια και της συζύγου τους έχουν σβηστεί.

Η απάντηση του προέδρου της Βουλής

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος υποστήριξε αρχικά πως «ο τρόπος που δημοσιοποιούνται στο portal της Βουλής οι Ερωτήσεις γίνεται βάσει οδηγιών από τον υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων», προσθέτοντας: «Στα κείμενα των Ερωτήσεων που εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα, αποφεύγονται να δημοσιοποιούνται τα προσωπικά δεδομένα».

Στο εύλογο ερώτημα που έθεσε στον πρόεδρο της Βουλής η ειδησεογραφική ιστοσελίδα στον Κωνσταντίνο Τασούλα για το πώς γίνεται το όνομα ενός βουλευτή να αποτελεί προσωπικό δεδομένο, αντέτεινε: «Προσωπικό δεδομένο είναι οποιοδήποτε όνομα αναφέρεται σε άσκηση κοινοβουλευτικοί έλεγχου. Ωστόσο, επειδή το ζήτημα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα, τότε αυτό που έγινε κρίνεται περιττό και υπερβολικό».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.