Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

8 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Luciano Pavarotti Γεννήθηκε σαν σήμερα

Ο Luciano Pavarotti γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1935 και πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου 2007. Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους όλων των εποχών. Ο ταπεινός γιός ενός αρτοποιού στη Modena, ακολούθησε το ταλέντο του και τη λαμπρή του πορεία επισφράγισαν 7 βραβεία Grammy και 1 Kennedy Award, καθώς και παγκόσμια αναγνώριση.

Ο Luciano Pavarotti σε μία από τις καλύτερες στιγμές του, σε ζωντανή εκτέλεση του «Caruso» μαζί με τον συνθέτη του τραγουδιού Lucio Dalla:

Υπάρχουν όμως κάποια γεγονότα που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Luciano Pavarotti.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

1) Ο Luciano Pavarotti πέρασε δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εγκατέλειψε το σπίτι του καθώς η οικογένειά του νοίκιασε μία επαρχιακή αγροικία ενός δωματίου και επιβίωσαν από την καλλιέργεια της γης.

2) Το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής.

3) Η πρώτη του καλλιτεχνική επιτυχία σημειώθηκε το 1955, ως μέλος της ανδρικής χορωδίας «Corale Rossini» στην οποία συμμετείχε και ο πατέρας του, ο οποίος είχε και αυτός φωνή τενόρου. Η εμπειρία αυτή οδήγησε τον Luciano Pavarotti να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα ως τενόρος.

4) Σπούδασε μουσική για 7 χρόνια, παράλληλα με προσωρινές δουλειές που έκανε για να βιοπορίζεται, μεταξύ των οποίων και ασφαλιστής.

5) Τον Απρίλιο του 1965 έκανε το ντεμπούτο του στην «La Scala» στο Μιλάνο, με την παράσταση «La Boheme».

dc13a1672963c77f0a3862cd26ee70ab
6) Ο Luciano Pavarotti αντιμετώπιζε προβλήματα με την πλάτη του και είχε υποβληθεί σε εγχειρήσεις αποκατάστασης σπονδύλων.

7) Το 2006 ο Luciano Pavarotti τραγούδησε το «Nessun Dorma» στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο.

8) Ο Luciano Pavarotti απέκτησε τρεις κόρες από τον πρώτο του γάμο και μία τέταρτη κόρη από τον δεύτερο γάμο του με την κατά 34 χρόνια νεότερη σύζυγό του και πρώην γραμματέα του.

Δείτε το ακόλουθο video με φωτογραφίες από τη ζωή του Luciano Pavarotti:

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.