Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ντροπή: Κυβερνητικός οργανισμός χαρακτήρισε τον «Δικέφαλο Αετό» της ΑΕΚ «εθνικιστικό» και «επιθετικό» σύμβολο! «Προκαλεί αλυτρωτισμό»!

Κυβερνητικός φορέας με μία το λιγότερο ντροπιαστική δήλωση, αποκαλεί το σύμβολο του Δικέφαλου Αετού, της ομάδας της ΑΕΚ, «εθνικιστικό» και ότι δημιουργεί «αισθήματα αλυτρωτισμού» στους Έλληνες (δηλαδή να ξεχάσουν τις χαμένες πατρίδες) και θα θεωρηθεί επιθετικό σύμβολο από τους Τούρκους!

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που εποπτεύεται από το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι ο Δικέφαλος Αετός, το σύμβολο της ΑΕΚ (και του ΠΑΟΚ«ενέχει τον κίνδυνο να κινητοποιήσει εθνικιστικά αντανακλαστικά , αισθήματα αλυτρωτισμού ή να θεωρηθεί ευθέως επιθετικό σύμβολο»!

Και αυτό την ίδια στιγμή που η Άγκυρα έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ με την οποία ζητεί να της επιστραφούν τα ελληνικά νησιά γιατί «η Ελλάδα παραβίασε τις συνθήκες».

Σημειώνεται ότι το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών εκ του νόμου είναι ο επίσημος σύμβουλος του Κράτους για την τέχνη στον δημόσιο χώρο, συνεπώς αντιπροσωπεύει το Κράτος και η επικίνδυνη εθνικά άποψή του, είναι ευθύνη του Κράτους.

Φυσικά με την λογική του Επιμελητηρίου ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα πρέπει να αλλάξουν όχι μόνο το σύμβολό τους αλλά και τα ονόματά τους καθώς πρόκειται περί ακρωνυμίων που το γράμμα Κ σημαίνει «Κωνσταντινούπλη».

Με το ίδιο σκεπτικό θα θεωρηθούν ως «εθνικιστικά» ονόματα που προκαλούν αλυτρωτισμό και θεωρούνται «επιθετικά» από τους… γείτονες.

Αδιανόητος συλλογισμός που δίνει «λαβές» στους Τούρκους που θέλουν να δημιουργούν ζητήματα εκ της «φαντασίας» και είναι πολύ μεθοδικοί σε αυτό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.