Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έλεγε πως θα μειώσει λογαριασμούς και μειώνει το εισόδημα των πολιτών

Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) δίνει σήμερα, Κυριακή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη χθεσινή ομιλία του παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του.

«Κατηγορούν εμάς για μνημόνια, αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτά»
 «Κατηγορούν εμάς για πιθανότητα να οδηγήσουμε τη χώρα ξανά σε μνημόνια. Αυτοί που μας οδήγησαν στα μνημόνια, που χρεοκόπησαν τη χώρα» τόνισε αρχικά ο κ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση.

Όπως πρόσθεσε, «Το πρόγραμμά μας είναι απολύτως κοστολογημένο. Αγγίζει τα 5,6 δισ. ευρώ, κοστολογημένα ένα προς ένα». Έπειτα, τόνισε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης εδώ και 1,5 χρόνο παίρνει χρήματα από τον Έλληνα φορολογούμενο από τη μεσαία τάξη κυρίως προκειμένου να επιδοτεί την αισχροκέρδεια».

Για παρακολουθήσεις: «Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού

Σε ερώτηση του OPEN για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Ορθώς μιλάμε για αντιδημοκρατική εκτροπή που παρόμοια δεν έχουμε συναντήσει από τη μεταπολίτευση και μετά».

«Δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δίνει την ευθύνη στον ανιψιό του», τόνισε σε άλλη σημείο ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχαμε την παραίτηση του πρωθυπουργού».

Όπως συμπλήρωσε, «πρόκειται για πολιτική δειλία και η ομάδα της ΝΔ αποδέχεται την συνευθύνη».

Αναφορικά με το γιατί δεν πήγε στην Προεδρία της Δημοκρατίας για το ζήτημα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε ότι «Τι να θέσω στην ΠτΔ; Τα θέματα τα θέτει η ίδια η ζωή. Από την Προεδρία το ελάχιστο που περιμένω είναι μια σαφή δημόσια τοποθέτηση».

«Η ΕΥΠ επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν υπάρχουν «δεξιές» και «αριστερές» παρακολουθήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ΕΥΠ, λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι επί των ημερών μας λειτουργούσε με βάση το γράμμα του νόμου. Ήταν προσανατολισμένη στην υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος».

Όπως εξήγησε έπειτα, «Η ΕΥΠ δεν ήταν υπό την αιγίδα του πρωθυπουργού. Η ΕΥΠ λοιπόν τότε αποφάσισε για λογους που είχαν να κάνουν με οικονομικό έγκλημα να διευρύνει την έρευνα περιλαμβάνοντας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε πως «Εγώ δεν έδωσα καμία εντολή. Ενημερώθηκα και πιστεύω πως έπραξα όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός που σέβεται τους νόμους. Ζήτησα ένα πράγμα από τον διοικητή της ΕΥΠ, αν υπάρξει οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να με ενημερώσει. Ουδέποτε έλαβα οποιαδήποτε ενημέρωση».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είπε πως χθες ενημερώθηκε πως «υπήρξε ποινική δίωξη για εκείνη την υπόθεση σε επτά πρόσωπα -μεταξύ αυτών δεν ήταν ο κ. Πιτσιόρλας» και «άρα ορθώς δεν ενημερώθηκα».

«Τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ ο πρώην, ο κ. Ρουμπάτης όσο και ο προηγούμενος, ο κ. Δαρβίλλας, ό,τι ερωτήθηκαν σε κρίσιμα ερωτήματα κατέθεσαν το σκεπτικό τους και διαφώτισαν την Επιτροπή. Ο κ. Δεμίρης, ο κ. Κοντολέων γιατί έχουν το στόμα τους κλειστό;», αναρωτήθηκε μετά.

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει ότι όλοι τα ίδια κάνουν – Είναι κατάντια αυτό»
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν προσπαθεί να πείσει ότι είναι αθώος. Προσπαθεί να πείσει ότι όλοι τα ίδια κάνουν», υπογράμμισε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος άμεσα στον πρωθυπουργό.

«Είναι όμως κατάντια αυτό», τόνισε έπειτα.

«Εύκολος στόχος» η μεσαία τάξ

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μεσαία τάξη ήταν ο εύκολος στόχος όλη την περίοδο των μνημονίων. Είχε τεράστιες απώλειες από το 2010-2015. Και τη δική μας περίοδο είχε επιβάρυνση, την αδικήσαμε».

Ωστόσο, τόνισε πως «δεν ήταν επιλογή μας» και «αδικήσαμε τη μεσαία τάξη διότι έπρεπε να φέρουμε εις πέρας έναν εθνικό στόχο, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Αναφερόμενος στον εθνικό στόχο, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Έχουμε, λοιπόν, σήμερα στο ΣΥΡΙΖΑ έναν εθνικό στόχο, να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες» και είπε πως «Εμείς καταθέσαμε ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο σχέδιο που σκοπεύει να επιφέρει μία ουσιαστική ανακατεύθυνση των πόρων. Στη στρατηγική της κυβέρνησης η μεσαία τάξη δεν είναι πουθενά. Αισχροκέρδεια πάνω στην αισχροκέρδεια».

«Είμαστε ώριμοι, έχουμε κυβερνήσει

Σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα «υιοθετήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ αν κερδίσει τις εκλογές, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «Είμαστε ώριμοι, έχουμε κυβερνήσει. Υπάρχει άλλος δρόμος και είμαστε αποφασισμένοι να τον ακολουθήσουμε αν ο ελληνικός λαός μας επιλέξει».

Όπως πρόσθεσε, «Έχουμε απόλυτη βεβαιότητα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από αυτόν της ενίσχυσης των ανισοτήτων και αυτόν τον δρόμο έχουμε διαλέξει».

«Έλεγε πως θα μειώσει λογαριασμούς και μειώνει το εισόδημα των πολιτών

Μιλώντας για την κρατικοποίηση της ΔΕΗ -κάτι που έχει θέσει ως προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «Έναν χρόνο πριν, από τη ΔΕΘ, κατέθεσα προτάσεις για την ενεργειακή κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ότι θα μειώσει το κόστος των λογαριασμών, αλλά τελικά μείωσε το εισόδημα των πολιτών. Δέκα μέρες μετά, ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ με μία σκανδαλώδη διαδικασία που χρήζει διερεύνησης. Δόθηκε η δυνατότητα σε μία πολιτική που έχει μοναδικό στόχο τη στήριξη των συμφερόντων. Με υπερκέρδη, με τη ΔΕΗ να πρωταγωνιστεί στο ράλι της αισχροκέρδειας και τρομακτική αύξηση στην τιμή της χοντρικής. Από τη ρήτρα αναπροσαρμογής μέχρι τον σημερινό έμμεσο τρόπο».

«Η ΔΕΗ μετά την ιδιωτικοποίησή της έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ράλι της αισχροκέρδειας. Θα μπει ένα τέρμα σε αυτό το πάρτι της αισχροκέρδειας με πρωταγωνίστρια τη ΔΕΗ», πρόσθεσε.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.