Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τραμπ: Οι Γερμανοί ενδέχεται σύντομα να μην έχουν πατρίδα!

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι «η Γερμανία μπορεί σύντομα να πάψει να είναι χώρα» ενόψει της κλιμακούμενης πετρελαϊκής κρίσης.

Κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Youngstown του Οχάιο το Σάββατο, ο Τραμπ επιτέθηκε στον διάδοχό του στον Λευκό Οίκο, στοχεύοντας την ενεργειακή πολιτική του Μπάιντεν και ειδικότερα τη λεγόμενη Πράσινη Νέα Συμφωνία. Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι πλέον ανεξάρτητες από ξένες πηγές ενέργειας και οδεύουν να γίνουν μια ανεξάρτητη χώρα. «Εντελώς κυρίαρχη στην ενέργεια, μεγαλύτερη από τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία μαζί», ο Τζο Μπάιντεν υποχρέωσε τις ΗΠΑ σε «επαιτεία για ενέργεια».

Στη συνέχεια ο Τραμς ανάφερε τη θλιβερή κατάσταση της Γερμανίας σε αυτόν τον τομέα. Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι είχε προειδοποιήσει τότε την Άνγκελα Μέρκελ για τον αγωγό Nord Stream 2 που θα έφερνε ρωσικό αέριο στη Γερμανία. Αυτό έγινε για να εξαρτηθεί περισσότερο το Βερολίνο από τις ρωσικές εξαγωγές.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι η Γερμανία είχε ήδη υψώσει τη «λευκή σημαία της παράδοσης» όταν η Άνγκελα Μέρκελ αρνήθηκε να εγκαταλείψει το έργο.

«Αν παίρνετε το 72% της ενέργειάς σας από τη Ρωσία, ορίστε η λευκή σημαία, γιατί θα παραδοθείτε πολύ γρήγορα», απάντησε ο πρώην αρχηγός του αμερικανικού κράτους στην Μέρκελ.

Συνέχισε να αναφέρει τις πρόσφατες εξελίξεις ως απόδειξη ότι η Γερμανία δεν έπρεπε να βασιζόταν τόσο πολύ στη Ρωσία στο παρελθόν.

Εν κατακλείδι, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η Γερμανία επιστρέφει τώρα στα παλιομοδίτικα πράγματα, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα», παρόλο που έχει δώσει προηγούμενες υποσχέσεις ότι θα είναι πράσινη.

«Αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή, δεν θα έχουν χώρα, δεν θα τους μείνει χώρα».
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.