Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η θεωρία συνωμοσίας για την 24η Σεπτεμβρίου που προκάλεσε πανικό

Μία ακόμη θεωρία συνωμοσίας κυκλοφορεί ευρέως στο TikTok, όμως η απάντηση για αυτή είναι πολύ απλή, γράφει η New York Post. Ο online πανικός ξεκίνησε όταν ένα βίντεο του Friedrich Merz, ενός γερμανού πολιτικού, αναρτήθηκε στο Twitter.

Σε αυτό έλεγε: «Αγαπητοί συνάδελφοι… Θα θυμόμαστε την 24η Σεπτεμβρίου 2022 όλοι μας ως την ημέρα που θα λέμε: Θυμάμαι ακριβώς πού βρισκόμουν».

Η αναφορά αυτή πυροδότησε αρκετές θεωρίες συνωμοσίας με όσα θα μπορούσαν να πάνε λάθος τη συγκεκριμένη ημέρα, συμπεριλαμβάνοντας μια μεγάλη ισχυρή έκλαμψη που θα μπορούσε να πλήξει τη Γη και να δημιουργήσει τροπικούς κυκλώνες, με αποτέλεσμα τη μαζική καταστροφή, σύμφωνα με το Middle East Mashable.

Ο TikToker Daily Rundown with Chris ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει τη συγκεκριμένη ημέρα ότι σκοπεύει να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα όμως με την ιστοσελίδα Lead Stories, η οποία τσεκάρει όσα κυκλοφορούν για την εγκυρότητά τους, το βίντεο του Merz τραβήχτηκε στις 27 Φεβρουαρίου μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου και ο πολιτικός αντιδρούσε στις πρώτες εικόνες του πολέμου που είχαν κυκλοφορήσει.

Κατά λάθος είπε Σεπτέμβριος, ενώ εννοούσε η 24η Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.