Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στέλνουμε όπλα κατά της Ρωσίας αλλά αυξήθηκαν οι οι αγορές της Ελλάδας (127,9%) από την… εχθρική χώρα

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία όχι μόνο δεν ανέκοψε το ρυθμό εισαγωγών της Ελλάδας από την Ρωσική Ομοσπονδία αλλά τις υπερδιπλασίασε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή η αύξηση αυτή φτάνει το 127,9%.

Aπό τις αρχές του έτους μέχρι και τις 31 Ιουλίου φέτος, οι ελληνικές εισαγωγές από τη Ρωσία έφτασαν σε αξία τα 4,51 δισ. ευρώ βάζοντας στα ταμεία της Ρωσίας επιπλέον 2,53 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του διμερούς εμπορίου μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας οι εξαγωγές της χώρας μας μειώθηκαν ακόμα περισσότερο σε σχέση με πέρσι φτάνοντας τα 69,8 εκατ. ευρώ, έναντι 103,2 εκατ. ευρώ.

Η ΕΛΣΤΑΤ ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για παροχή εξειδικευμένης στατιστικής πληροφόρησης λόγω των διαδραματιζόμενων εξελίξεων που συνδέονται με τον πόλεμο παρουσιάζει και το εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας – Ουκρανίας.

Τα στοιχεία φανερώνουν πτώση των εισαγωγών κατά 19,9% καθώς διαμορφώθηκαν στα 82,6 εκατ. ευρώ, έναντι του πρώτου επταμήνου του 2021 όταν ήταν 103,1 εκατ. ευρώ.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις αύξησαν την εξαγωγική τους δραστηριότητα προς την Ουκρανία στα 184,7 εκατ. ευρώ έναντι 137,8 εκατ. ευρώ το ίδιος διάστημα πέρυσι (+34%).

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.