Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η σκληρή πραγματικότητα και τα επικίνδυνα σενάρια…

Του Strange Attractor

Οι διακοπές τελείωσαν, τα σχολεία άρχισαν, οι «σοφοί» με τα μαρκούτσια επέστρεψαν στα μετερίζια τους και όλα δείχνουν πως η χώρα επιστρέφει στη δική της βαλκανική εκδοχή της «κανονικότητας».

Μόνο που οι συνήθεις ύποπτοι, που πολλοί άλλαξαν τηλεοπτική στέγη για φέτος, δεν ασχολούνται πλέον όλη μέρα με τον κορονοϊό, ή την Πισπιρίγκου, αλλά με τα ελληνοτουρκικά, και τελευταία κυρίως με τον άτιμο τον Πούτιν, που έβαλε στο μάτι τον ανέμελο πρωθυπουργό μας.

Έναν πρωθυπουργό που έλαμψε στη ΔΕΘ, και που αν όλα πάνε καλά στο μέλλον θα θεωρείται ισάξιος του Καποδίστρια, μπορεί και του Τρικούπη… σαν ισόθεος ένα πράγμα.

Έτσι από τη μια μεριά ακούμε και διαβάζουμε συνεχείς αναλύσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με τους γείτονες, και από την άλλη για το πώς ο τσάρος, σε αγαστή μάλλον συνεργασία με δικούς μας ανθέλληνες, θέλει ντε και καλά να ανατρέψει τον Κυριάκο, που του έχει γίνει αγκάθι…

Δεν του φτάνει δηλαδή η ουκρανική αντεπίθεση, που αν συνεχιστεί ο Ζελένσκι θα πίνει τα Χριστούγεννα βότκες στο Κρεμλίνο…

Δεν του φτάνουν οι οικονομικές κυρώσεις, που αν συνεχιστούν και αυτές η χώρα του σε λίγο θα χρησιμοποιεί μέχρι και μαϊμού ανταλλακτικά made in Turkey για αεροπλάνα, οχήματα, κλπ…

Δεν του φτάνει η διεθνής απομόνωση και οι καταδίκες από τη Δύση…

Δεν του φτάνουν όλα αυτά, αλλά έχει βάλει αμέτι μουχαμπέτι να φάει τον δικό μας.

Μάλιστα…

Και πως θα το κάνει; Θα του βάλει δηλητήριο στο λικέρ του;

Θα χρησιμοποιήσει λίθιο; Νοθευμένη βαλεριάνα; Τι;

Μήπως θα στείλει ομάδα ειδικών κομάντο να τον απαγάγουν από καμιά παραλία τον σμιλεμένο μας και να τον μεταφέρουν κρυφά στη Σιβηρία, όπου εκεί θα ξεράσει όλα τα άνομα σχέδιά του εναντίον του Ρώσου πατερούλη;

Μπα… όπως λένε οι φωστήρες των πετσωμένων ΜΜΕ, θα επέμβει εξ αποστάσεως στο εκλογικό αποτέλεσμα!

Προφανώς αβαντάροντας τον Βελόπουλο, γνωστό ρωσόφιλο, αλλιώς πώς;

Ήδη κυκλοφορούν φήμες πως ο Ρώσος τάιζε με εκατοντάδες εκατομμύρια διάφορα κόμματα και ΜΜΕ της Δύσης, και μάλιστα μια άλλη φήμη θέλει απόρρητη δημοσκόπηση ξένης πρεσβείας στην Αθήνα να δίνει ποσοστό 35% στον Βελό που λέγαμε, οψέποτε γίνουν εκλογές.

Αν σκάσει αυτή η δημοσκόπηση στα ΜΜΕ, και αν είναι αλήθεια, τότε ίσως όντως να υπάρχει φωτιά εκεί που υπάρχει καπνός.

Να το δούμε δηλαδή και αυτό… τον Βελό πρωθυπουργό!

Τα ύστερα του κόσμου!

Θα μου πείτε εδώ είδαμε τον Χαϊκάλη υπουργό και τον Μπάνο συγκυβερνήτη… αυτό θα μας ταράξει;

Αν θέλει ο λαός, τότε Βελό και τα σκυλιά δεμένα. Ορίστε μας.

Πάντως μπορεί όντως να κινδυνεύει ο Μωυσής μας.

Ο Πούτιν τα κάνει αυτά.

Μην ξεχνάτε πως πριν από μόλις δυο εβδομάδες ο άλλοτε πανίσχυρος αντιπρόεδρος της Lukoil, Ραβίλ Μαγκάνοφ, εκπαραθυρώθηκε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου της Μόσχας, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Κάποιοι βέβαια μιλάνε για αυτοκτονία, όπως τότε επί Στάλιν, που διάφοροι «ανεπιθύμητοι» βρίσκονταν «αυτοκτονημένοι» με 2 σφαίρες στην πλάτη. Ποιος ξέρει;

Προχθές μάλιστα χάθηκε ένας ακόμη «φίλος» του Πούτιν, ο Ιβάν Πετσόριν, που ήταν επικεφαλής μιας κρατικής εταιρίας ανάπτυξης της Αρκτικής, και ο άνθρωπος του προέδρου για όλη εκείνη την πλούσια σε πρώτες ύλες, και όχι μόνο, περιοχή.

Πως χάθηκε ο φουκαράς; Έπεσε από τη θαλαμηγό του, και πνίγηκε, στη διάρκεια κρουαζιέρας στα νερά γύρω από το νησί Ρούσκι.

Θέλετε κι άλλο; Λίγους μήνες πριν, ο υγιέστατος 42χρονος CEO της ίδιας εταιρίας Ιγκόρ Νόσοφ, και αυτός φίλος του Πούτιν, πέθανε ξαφνικά από εγκεφαλικό επεισόδιο…

Συνεπώς, ας προσέχει ο δικός μας διότι τον θέλουμε γερό μπας και μας σώσει οριστικά, και όχι μόνο σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων 3 ετών.

Εν τω μεταξύ η τρομακτική ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ με χαλαρό χιούμορ.

Μίκρυνε λέει η συσκευασία των τσιπς με γεύση πιπεριάς, αλλά η τιμή αυξήθηκε.

Το κατσικίσιο τυρί πήρε πάνω από 30% αύξηση, άρα θα βάζουμε χαλούμι στη χωριάτικη… και άλλα τέτοια πολλά.

Όπως οι συμβουλές να επιστρέψουμε στο πετρέλαιο.

Μάλιστα, όπως ακούγεται σε δημοσιογραφικά γραφεία, υπάρχουν σκέψεις και για επιδότηση (στην αντλία άραγε;) του μαζούτ! Mazout pass και έτσι… αναμένουμε την ανάλογη πλατφόρμα.

Με επιμύθιο: Η κυβέρνηση να είναι καλά που στηρίζει τα νοικοκυριά με επιδόματα επί παντός επιστητού.

Και καλά κάνει βεβαίως. Τόσο καιρό στηρίζει τους φίλους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, να μη δώσει και κάποια ψίχουλα στον λαό (στους δικαιούχους δηλαδή). Σάμπως δικά της είναι τα λεφτά;

Πάντως, για να τα λέμε όλα, η ακρίβεια και το φάντασμα της πείνας πλανώνται πλέον πάνω από ολόκληρο τον πλανήτη, και δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της διακυβέρνησης του Κυριάκου.

Και μάλιστα, αν πιστέψουμε κάποια ανυπόληπτα διεθνή αριστερά σάιτς, όπως π.χ. το Bloomberg, όλο αυτό το χάος είναι βούτυρο στο ψωμί των «θηρίων» της Wall Street, αφού όπως αναφέρει οι 100 μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου έχουν σημειώσει κέρδη ρεκόρ φέτος στον τομέα του commodity trading.

Οι διακυμάνσεις των τιμών ενέργειας, που ξεκίνησαν με την ρωσική εισβολή, και που υποσκάπτουν τα θεμέλια των οικονομιών της Δύσης, αποτελούν θείο δώρο σε όλους εκείνους που κερδοσκοπούν στα χρηματιστήρια ενέργειας και αγαθών.

Η αέναη επανάληψη της ιστορίας δηλαδή…

Ναι, αλλά γλιτώσαμε από τον κορονοϊό. Ή τουλάχιστον έτσι λέμε, αφού αν κάτι δεν το παίζουν τα κανάλια, δεν υπάρχει.

Χάσαμε και τον Νικ Χαρντ, χάσαμε και τον Τσιόδρα, χάσαμε και τον Δρα Σύψα.

Εν τω μεταξύ, στη Δανία απαγορεύτηκαν τα εμβόλια για τον ιό σε όσους είναι κάτω από 50 ετών!

Μια χώρα που ήδη τα είχε απαγορεύσει σε άτομα κάτω των 18.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας δε λένε ξεκάθαρα πως τα εμβόλια είναι πιο επικίνδυνα για τον οργανισμό από τον ίδιο τον ιό, αλλά το αφήνουν να εννοηθεί.

Μάλιστα τονίζουν πως ο κορονοϊός θα συνεχίσει να μολύνει κόσμο και κοσμάκη, όμως θεωρεί πιο ασφαλές το να περάσει κάποιος τον ιό παρά να κάνει το εμβόλιο.

Περίεργα πράγματα, που έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά τη δημοσίευση ενός επιστημονικού άρθρου* σύμφωνα με το οποίο ο κίνδυνος για επιπλοκές υγείας είναι 98 φορές μεγαλύτερος από το εμβόλιο, παρά από τον ίδιο τον κορονοϊό!

Είδατε πουθενά να το αναφέρει κανένα κανάλι, ή κανένα σάιτ;

Ακούσατε την Παγώνη μήπως να το λέει; Που για όλα έχει άποψη… ακόμη και για το μακιγιάζ, και δε διστάζει να βγει από τα χαράματα στα κανάλια για να μας την πει;

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση, και όπως όλα δείχνουν θα οδεύσουμε προς ανοιξιάτικες εκλογές με τον φόβο ενός ρωσικού χειμώνα, χωρίς χαρτί υγείας, και με το ενδεχόμενο να περάσουμε το επόμενο καλοκαίρι με «τερατώδη» ακυβερνησία, ή αν τα σενάρια αληθεύουν, με τον Βελό στο Μαξίμου…. Μπρρρρ…

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το άλλο αφορά σε τύμπανα πολέμου.

Υγιαίνετε…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.