Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ρωσο-κινεζική αρμάδα με πυρηνικούς πυραύλους έφτασε έξω από τις αμερικανικές ακτές και τις βάσεις των F-22! Βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα αναπτύσσονται στον Αρκτικό Κύκλο – MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal στο Καλίνινγκραντ

Μοίρα τεσσάρων ρωσικών πολεμικών πλοίων (1 φρεγάτα, 3 κορβέτες με πυραύλους cruise Kalibr) κι ενός σκάφους υποστήριξης, μαζί με μία Μοίρα δύο κινεζικών πολεμικών πλοίων κι ενός πλοίου υποστήριξης, έπλευσαν εντός της ΑΟΖ των ΗΠΑ, βόρεια του νησιού Κίσκα της Αλάσκας σε μια επίδειξη δύναμης των δύο χωρών.

Να σημειώσουμε ότι το νησί βρίσκεται στις Αλεούτιες Νήσους οι οποίες είχαν καταληφθεί από τους Ιάπωνες στον Β’ΠΠ (ήταν το μοναδικό αμερικανικό έδαφος το οποίο καταλήφθηκε).

Τα οκτώ πλοία έπλευσαν αιφνιδιαστικά στην περιοχή τις προηγούμενες ημέρες κι εντοπίστηκαν από τα αμερικανικά πλοία επιφυλακής κι εν συνεχεία τους δορυφόρους όταν το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Renhai CG 101, κινήθηκε περίπου 75 ναυτικά μίλια βόρεια του αμερικανικού νησιού Kiska στην Αλάσκα, δηλαδή όσο απέχει ο Πειραιάς από την Τήνο!

Εδώ στόχος είναι καθαρά οι βάσεις των αμερικανικών μαχητικών stealth F-22 στην Αλάσκα, ένα όπλο που σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κανένα αντίστοιχο ρωσικό ή κινεζικό μαχητικό, πριν τουλάχιστον δούμε τι μπορεί να κάνει στην πράξη το ρωσικό Su-57.

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι εντοπίστηκαν και δύο υποβρύχια, ένα ρωσικό κι ένα κινεζικό να παρέχουν προστασίας στα σκάφη.

Εν συνεχεία εντόπισαν μέσω δορυφόρου δύο ακόμη κινεζικά πλοία και τα τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία, όλα σε έναν ενιαίο σχηματισμό μάχης επιφανείας που επιχειρούσαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη των ΗΠΑ (ΑΟΖ)!

Είναι η πρώτη φορά μετά τον Β’ΠΠ που σχηματισμός μάχης πλοίων εμφανίζεται τόσο κοντά στα αμερικανικά εδάφη.

Μετά τον εντοπισμό τους, ο σχηματισμός «άπλωσε», καθώς φάνηκε να εκτελούν συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο.

Από τα έξι, συνολικά, πολεμικά πυραυλοφόρα πλοία τα τρία μετέφεραν, πυραύλους Kalibr με πυρηνικές κεφαλές!

Την ίδια στιγμή καταγράφονται κινήσεις διασποράς των ρωσικών πυρηνικών δυνάμεων:

  • Τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 με πυρηνικά αναπτύχθηκαν στο Μουρμάνσκ κοντά στα σύνορα με Φινλανδία. Η ανάπτυξή τους έχει να κάνει με πυρηνικά πλήγματα στις ΗΠΑ, καθώς ο Βόρειος Αρκτικός Κύκλος είναι ο συντομότερος δρόμος προς τις ΗΠΑ
  • Τρία MiG-31 με Kh-47M2 Kinzhal οπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές αναπτύχθηκαν στο αεροδρόμιο Chkalovsk  Καλίνινγκραντ. Ο πύραυλος Kh-47M2 Kinzhal φτάνει σε ταχύτητες τα 10-12 Mach με εμβέλεια 2.000 χλμ. μπορεί να καταστρέψει όλες τις μεγαλουπόλεις τις δυτικής Ευρώπης.
  • Ταυτόχρονα, μεταστάθμευσαν στα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS στην περιοχή Amur της Σιβηρίας στα σύνορα με την Κίνακαι προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Τα αεροσκάφη εκτελούν μια ποικιλία ρόλων από ανθυποβρυχιακά με την χρήση πυρηνικών όπλων, μέχρι πλατφόρμες πυραύλων cruise. Είναι τα αντίστοιχα, από πλευράς ηλικίας, ρόλων και ικανοτήτων με τα αμερικανικά B-52H.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.