Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Power Pass: Σήμερα οι πληρωμές

Οι εκκρεμότητες για τις πληρωμές του Ιουνίου για το Power Pass αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους από τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Οι δικαιούχοι θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς τους με σημαντική καθυστέρηση (το επίδομα αναμενόταν να καταβληθεί τέλος Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου), η οποία και οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, όπως διευκρίνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η εταιρεία είχε πρόβλημα με έναν συγκεκριμένο πάροσο, στην άντληση στοιχείων.

 

Οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου ποσού δε χρειάστηκε να υποβάλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr εκ νέου, καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας. Παράλληλα, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, θα γίνουν και κάποιες πληρωμές που αφορούν στο προηγούμενο εξάμηνο.

Ποιοι οι δικαιούχοι που θα δουν λεφτά στον λογαριασμό τους

 

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα θα πληρωθούν οι δικαιούχοι που έλαβαν εκκαθαριστικό από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, τα καταβληθέντα ποσά θα είναι μικρότερα από αυτά του πρώτου εξαμήνου, καθώς η πληρωμή αφορά μόνο τον τελευταίο μήνα, πριν το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

 

Το νέο μοντέλο στήριξης των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας περιλαμβάνει κλιμακωτή επιδότηση ρεύματος ανάλογα με την κατανάλωση του κάθε νοικοκυριού, με σκοπό να πριμοδοτηθεί η εξοικονόμηση της ενέργειας, στο πλαίσιο των κρατικών παρεμβάσεων για τον μήνα Οκτώβριο.

 

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει τρία διαφορετικά κλιμάκια ανάλογα με την κατανάλωση και αντίστοιχα τρεις διαφορετικές επιδοτήσεις, όπως έχει ανακοινωθεί.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.