Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παρέμβαση Καραμανλή για υποκλοπές: Η αρχή του τέλους του Μητσοτάκη;

«Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται, ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας, που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Και «άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις».

Δε χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος, ότι ο Καραμανλής μέσω των παραπάνω τοποθετήσεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών (με την πρώτη άμεσα, με τη δεύτερη έμμεσα), δείχνει την πόρτα της εξόδου στον Μητσοτάκη.

Προφανώς, ο αντίκτυπος του μητσοτακικού παρακράτους έχει πλήξει βάναυσα την παράταξη, με τον Καραμανλή να αναγκάζεται να βγει μπροστά για να υπερασπιστεί τη χαμένη της τιμή.

Κάτι που συνάγεται από τη σκληρότητα της παρέμβασής του.

Σκληρότητα, πρωτοφανής για τον στωικό, μετριοπαθή, μετριόφρων και νουνεχή Καραμανλή.

Το τι μέλλει γενέσθαι κατόπιν του καραμανλικού σφυροκοπήματος, άγνωστο.

Πάντως, οι πανικόβλητες αντιδράσεις του Μαξίμου (διαρροές με μπηχτές και σκαιότατες επιθέσεις από φιλοκυβερνητικά μέσα), έδειξαν ότι Καραμανλής-Μητσοτάκης δε δύνανται πια να συγκατοικήσουν στον ίδιο χώρο.

Φανταστείτε πόσο θα επιβαρυνθεί το όλο κλίμα, όταν θα παρεμβεί κι ο Σαμαράς (σύντομα λένε οι πληροφορίες μας).

Και φανταστείτε επίσης, πόσο θα επηρεάσει η ρήξη Καραμανλή-Σαμαρά με Μητσοτάκη το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, ο Μητσοτάκης θα πρέπει να κατανοήσει ότι πλέον θεωρείται ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία.

Κι ότι αν συνεχίσει να λειτουργεί εμμονικά, βαυκαλιζόμενος ότι στο τέλος θα πείσει τον λαό ότι δεν ευθύνεται για την ολοκληρωτική κατρακύλα που βιώνει η χώρα επί διακυβέρνησής του, η βλάβη που θα υποστεί η παράταξη θα είναι ανήκεστος.

Συνεπώς, για να αποφευχθεί το μοιραίο, αποτελεί μονόδρομο η αυτονόητη για την περίσταση πράξη.

Ήτοι, η παραίτηση.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.