Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Μπάχαλο η Ελλάς»: Απ’ όλα έχει ο μπαξές στη μπανανία μας…

Του Strange Attractor

Ξυπνάω πρωί πρωί, φτιάχνω φραπέ, βάζω Τάμτα στο πικάπ, κι ανοίγω το ιντερνέτι μπας κι ενημερωθώ.

Μπας κι έγινε καμιά τουρκική εισβολή μέσα στη νύχτα κι εγώ κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου.

Ευτυχώς τίποτα τέτοιο δε συνέβη. Απλά συνεχίζονται οι λεονταρισμοί και οι απειλές του Ερντογάν κατά της πατρίδας μας.

Λογικό… βρήκαν τον Κυριάκο μπόσικο και παίζουν το παιχνίδι τους.

Ποιος θα ασχοληθεί;

Η δική μας κυβέρνηση ούτε για «γαλάζιες πατρίδες» ενδιαφέρεται, ούτε για φαιδρούς λεονταρισμούς κατά της φίλης γείτονος χώρας.

Αν είχε μίζες το να κάνεις τέτοιου είδους απειλητικές δηλώσεις, ίσως…

Προς το παρόν εστιάζουμε μόνο σε άλλα, που έχουν μίζες, όπως αγορές, προμήθειες κλπ., οπλικών συστημάτων, εκεί που υπάρχει ζουμί δηλαδή.

Αφήνοντας μόνο και έρμο τον Δένδια να εκδίδει λάβρες ανακοινώσεις, προσπαθώντας να αντικρούσει τα ανιστόρητα επιχειρήματα και τις απειλές της Άγκυρας.

Θυμίζοντάς μου τον (ολύμπιο) Προκόπη, τότε που επί προεδρίας του είχαμε ταράξει τους Τούρκους στα «αυστηρά διαβήματα».

Τέλος πάντων… η πρώτη όμως είδηση σήμερα στα κανάλια εμένα προσωπικά δε με εξέπληξε καθόλου.

Ποια ήταν; Η επίθεση των ΜΑΤ σε «φοιτητές» που απολάμβαναν συναυλία μέσα στο ΑΠΘ, με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στο μικρόφωνο.

Μα καλά, αναρωτήθηκα, που είναι η περίφημη αστυνομία των ΑΕΙ του Κυριάκου να βάλει μια τάξη; Πάλι τα ΜΑΤ;

Και μετά τους είδα. Καμιά εικοσαριά πρασινοντυμένα έντρομα παιδάκια, με 2-3 διμοιρίες ΜΑΤ να τους έχουν περικυκλώσει προστατεύοντάς τους από τους «φοιτητές» που λέγαμε… και οι οποίοι τους εντόπισαν και τους πήραν στο κυνήγι, εξ ου και χρειάστηκε ξανά μανά η επέμβαση των ΜΑΤ.

Κάτι ανάλογο με το άλλο αστυνομικό σώμα, την ΟΔΟΣ, που λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια με αντικείμενο τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Οι οποίες πορείες και διαδηλώσεις, μας έλεγαν οι άριστοι, θα γίνονται μόνο κατόπιν ειδικής αδείας και στο πεζοδρόμιο!!!!

Χα και χα, και πάλι χα…

Έχουν γίνει έκτοτε δεκάδες πορείες και συγκεντρώσεις, πάνω στο οδόστρωμα, και με τα παλιά καλά ΜΑΤ να καθαρίζουν τη μπουγάδα…

Οπότε ερωτώ: Αν είναι διμοιρίες ΜΑΤ να προστατεύουν συναδέλφους τους της ΟΠΠΙ και της ΟΔΟΣ, τότε τι χρείαν έχομεν αυτών των σωμάτων (που πληρώνονται κανονικά);

Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι αναφανδόν υπέρ της παρουσίας αστυνομίας στα ΑΕΙ, όπως γίνεται παντού στον πολιτισμένο κόσμο, όμως για να πετύχει το πείραμα θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος 5-6 χρόνων, με έντονη παρουσία ΜΑΤ (μπορεί και ΟΥΚ) μέσα στα ΑΕΙ μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία της ανομίας και της ατιμωρησίας.

Αλλιώς, με βάση τα σημερινά, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί θα τρώνε μέρα παρά μέρα το ξύλο της αρκούδας, και θα χρειάζονται τα ΜΑΤ για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Τόσο απλό, πλην όμως οι άριστοι με τα (φ)τυχία του Χάρβαρντ δεν το καταλαβαίνουν, γι’ αυτό και ρίχνουν ως κρέας για τα κανόνια τα παιδιά αυτά στο στόμα του λύκου. Έτσι κι αλλιώς τα ψηφαλάκια τους  (και των οικογενειών τους) τα εξασφάλισαν… τι τους νοιάζει κι αν τρώνε και καμιά σφαλιάρα που και που;

Άλλη μια είδηση που μου έκανε εντύπωση είναι και το ότι, όπως είπε κάποιος ειδήμων σε πάνελ, τους τελευταίος 2-3 μήνες έχουν συλληφθεί πάνω από 100 διακινητές λαθρομεταναστών στα νησιά μας!

Ουάου είπα… υπάρχει κράτος. Μέχρι που έμαθα πως όλοι ανεξαιρέτως αφέθηκαν ελεύθεροι με ορισμό τακτικής δικάσιμου του Αγίου Φούφουτου ανήμερα.

Είμεθα κράτος, όχι αστεία…

Πάντως, στη Λάρισα, που έπεσε άγριο ξύλο εναντίον αστυνομικών, και συνελήφθη ένας εκ των πρωταγωνιστών, καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή!!!!

Άρα, όταν θέλει το σύστημα λειτουργεί. Το γιατί όμως αφήνονται ελεύθεροι (με περιοριστικούς όρους) ακόμη και σκληροί καλασνικοφόροι δολοφόνοι, δεν το έχω καταλάβει. Αφού, όπως φάνηκε στη Λάρισα, αν θέλουν οι δικαστές έχουν την ευχέρεια να τιμωρήσουν κάποιον παραδειγματικά.

Διότι όλη αυτή η ανομία και η ατιμωρησία έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ξεσαλώσει και οι ανήλικοι (ακόμη και 8χρονα ακούω), και να συστήνουν συμμορίες κλέβοντας και μαχαιρώνοντας ακόμη και ενηλίκους, ακόμη και στην πολυσύχναστη Πλ. Συντάγματος!

Γιατί; Γιατί όχι;

Κορόιδα είναι; Όλη μέρα μέσα στο ίντερνετ, έμαθαν πως αν είσαι ανήλικος στη μπανανία μας, ακόμη και φόνο να διαπράξεις μπροστά στις κάμερες φυλακή ΔΕΝ ΠΑΣ.

Κάποια παρακολούθηση από κοινωνικούς λειτουργούς και άλλα τέτοια φαιδρά, μέχρι να κλείσεις τα 18.

Μετά είσαι ελεύθερος (και με λευκό ποινικό μητρώο) να ξαναρχίσεις τα εγκλήματα.

Λες και είναι κορόιδα τα «αμερικανάκια», που εδώ και δεκαετίες άλλαξαν τη νομοθεσία, με αποτέλεσμα ανήλικοι κακοποιοί να δικάζονται ως ενήλικοι…

Έχουμε ακόμη καιρό να τους φτάσουμε, αλλά που θα πάει;

Θα σφαχτούν μερικά ακόμη αθώα θύματα, θα χάσει τη ζωή του κάποιος, και ίσως τότε αναλάβει ο Κουμουτσάκος την καταγραφή των περιστατικών, ώστε να τροποποιηθεί σε μερικά τέρμινα (του Αγίου Φούφουτου, που λέγαμε) και η νομοθεσία περί ανηλίκων ώστε να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα.

Ως τότε να φυλάγεστε από παντού φίλοι «νοικοκυραίοι», που θέλατε Κυριάκο για να επανέλθει ο νόμος και η τάξη.

Και μιας και είπα Κουμουτσάκο, τον είδα σήμερα το πρωί σε πάνελ (αλήθεια τελείωσε η καταγραφή των ΜΚΟ;) να μιλάει για τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ στης αμμονησίδες του Έβρου, και κλασικά να τα ρίχνει όλα στον Τσίπρα, 3 και κάτι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ.

Δε λέω, ήμουν κι εγώ εμμονικός (σε τεράστιο βαθμό) κατά των σούργελων του Σύριζα, και του ίδιου του Τσε Παπάρα, αλλά έλεος! Τόσα χρόνια είναι αντιπολίτευση, και πεσμένος στα τέσσερα… ακόμη αυτός φταίει για την καθημερινή αχρηστίλα των αρίστων;

Τέλος, να μη το ξεχάσω, είδα ξανά πολλά και εκτενή ρεπορτάζ για την επερχόμενη κηδεία της Ελισάβετ, με ουρές πολλών χιλιομέτρων από Άγγλους (ακόμη και ο Μπέκαμ στήθηκε με τις ώρες) που περιμένουν να περάσουν μπροστά από το βασιλικό φέρετρο για 2-3 δευτερόλεπτα το πολύ.

Όπως είδα και πλάνα της «πριγκιπικής» φρουράς, αποτελούμενης από τα 4 (σιτεμένα) παιδιά της εκλιπούσης, ντυμένα στρατιωτικά, με δεκάδες παράσημα, να στέκονται προσοχή γύρω από το φέρετρο.

Ακόμη και ο πρίγκιψ Άντριου, αυτός που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε όργια με ανήλικα παιδιά, και του είχε απαγορευτεί να φοράει στρατιωτική στολή, ακόμη κι αυτός ήταν εκεί στημένος κλαρίνο με μπόλικες πουλάδες, γαλόνια, και παράσημα… ούτε ο Μπάνος να ήταν δηλαδή, τότε στα ντουζένια του, που άλλαζε φανταχτερές στολές πιο συχνά και από Άγγλο ναύαρχο του μεσαίωνα…

Και το κλου; Έχω τον φίλο μου τον Μήτσο, γνωστό φιλελεύθερο και σφόδρα αντικρατιστή χειροκροτητή, που είναι στις μαύρες του αφού ακόμη δε διόρισε ο Κυριάκος το παιδί του μετακλητό σύμβουλο πουθενά (αν ήμουν πρώην Ποτάμι θα μου τον διόριζαν, κλαίγεται), να μου λέει πως διάβασε κάπου ότι τα κορόιδα οι Εγγλέζοι ξόδεψαν μέχρι στιγμής 8 εκατομμύρια λίρες μόνο για την ασφάλεια της βασιλικής νεκρικής πομπής και κηδείας…

Είδες οι χάνοι; Με ρώτησε χασκογελώντας.

Μόλις όμως του είπα πως τόσα δίνουμε εμείς κάθε μήνα ως ενίσχυση μόνο στην (ιδιωτική) Aegean, με αγριοκοίταξε και έφυγε μουρμουρίζοντας κάτι σαν «να μου κοπεί το χέρι αν τους ξαναψηφίσω…», ή κάπως έτσι.

Λέτε να ξύπνησε κι ο Μήτσος; Θα δούμε…

Χαίρετε.

ΥΓ- Έχω βαρεθεί να το λέω. Η κομμουνιστική Κίνα έθεσε εκτός νόμου όλες τις ΜΚΟ το 2016. Οι δικοί μας (δεξιοί λένε) ακόμη τις καταγράφουν… τρία χρόνια τώρα.

Να δείτε που θα λειτουργήσει κάποτε το μετρό Θεσ/νίκης και ο Κουμουτσάκος ακόμη θα τις καταγράφει…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.