Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Μόλις 2 στους 10 Έλληνες συμφωνούν με τα μέτρα κατά της Ρωσίας!

Συντριβή της κυβερνητικής πολιτικής στην δημοσκόπηση της MRB

Η νέα μεγάλη έρευνα της εταιρείας MRB για το Newsbomb.gr εξάγει ιδιαίτερα ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, τις εξελίξεις στην οικονομία με φόντο την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, ενώ αποτυπώνει την αγωνία, τη δυσαρέσκεια και την αβεβαιότητα των πολιτών για το μέλλον.

Το πιο χαρακτηριστικό εύρημα όμως είναι η μεγάλη αποδοκιμασία της πολιτικής Μητσοτάκη έναντι της Ρωσίας, καθώς μόλις 2 στους 10 έλληνες πολίτες συμφωνούν με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η χώρα μας.

Αποδοκιμάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι Έλληνες πολίτες

Φαίνεται λοιπόν ότι το κυβερνητικό αφήγημα για την «εισαγόμενη κρίση», για την οποία η κυβέρνηση δε φέρει καμία ευθύνη, δεν πείθει τους Έλληνες.

Πρόθεση ψήφου

Όπως επισημάνθηκε, η πανελλαδική δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 31 Αυγούστου – 5 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.000 ατόμων, αποτυπώνει την ανασφάλεια των πολιτών για τις οικονομικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας πως η ανησυχία τους εστιάζει στην ακρίβεια και την κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά και καύσιμα, κάτι που προφανώς θα κρίνει και την ψήφο τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφεται πλέον η μικρότερη διαφοράανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, από τις εκλογές του 2019 μέχρι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 6,4%, με τη ΝΔ να κινείται στο 28,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ανεβαίνει από το 21,7% της προηγούμενης έρευνας του Μαΐου, στο 22,2%. Μικρή άνοδο εμφανίζει και το ΠΑΣΟΚ που από το 11,8% πηγαίνει στο 12,1%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜεΡΑ25 στο 4,1%. Το κόμμα «Έλληνες – εθνικό κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη είναι στο 2%.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.