Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Λύσσαξαν να φάνε τον σμιλεμένο μας…

Του Strange Attractor

Τελικά, ώρες ώρες είναι να τον λυπάται κανείς τον Κυριάκο με αυτά που βλέπουμε.

Αν και γόνος μεγαλωμένος μέσα στην πολιτική ζύμωση, μαθημένος από μικρός στην ίντριγκα, με συμβουλές ζωής και καριέρας από τον μάστορα του είδους μπαμπά του, χώρια την πάντα χαμογελαστή αδελφή του… αν και γλωσσομαθής πτυχιούχος κοτζάμ Χάρβαρντ, εν τούτοις εδώ και λίγο καιρό δέχεται απανωτά χαστούκια από παντού, ακόμη και μέσα από το ίδιο το κόμμα του.

Περίεργα πράγματα.

Μέχρι πρότινος εκείνοι που τον βαρούσαν ήταν οι συνήθεις ύποπτοι αντιμητσοτακικοί, συριζαίοι, πουτινικοί, κομμουνιστές, οπαδοί του Αρτέμη, τζιμερικοί, σαμαρικοί, και λοιποί εχθροί του έθνους,  που δε θέλουν τη χώρα ελεύθερη, αλλιώς δεν εξηγείται το μένος εναντίον του.

Πρόσφατα όμως, σε αυτούς τους εχθρούς της προόδου προστέθηκαν και παραδοσιακοί πυλώνες της γαλάζιας παράταξης.

Όχι μόνο ο Κύρτσος, ο Αντώναρος και άλλοι στυλοβάτες της ΝΔ στα δύσκολα χρόνια που το αντίπαλο δέος ΠΑΣΟΚ τσίμπαγε 45άρια στις εκλογές, αλλά ακόμη και ο ανεψιός του Εθνάρχη, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο Β’.

Μέχρι κι αυτός απαύδησε, και αποφάσισε να μιλήσει μετά από χρόνια σιωπής.

Και είπε αλήθειες.

Και μάλιστα εκτός έδρας. Όχι στας Σέρρας, αλλά στο γήπεδο των μητσοτάκηδων. Στη λεβεντογέννα Κρήτη.

Εκεί που ακόμη δεν ξέχασαν τους Γερμανούς κατακτητές, και τους βαράνε όπου τους πετύχουν.

Εκεί λοιπόν έσπασε τη σιωπή του ο Καραμανλής, και μάλιστα με κρητικές μαντινάδες στρεφόμενες εναντίον του σμιλεμένου πρωθυπουργού μας (ο Θεός να μας κόβει χρόνια να του δίνει μέρες).

Με αποτέλεσμα να κλυδωνιστεί συθέμελα το Μαξίμου, που τώρα εκτός από τον ξένο τύπο (κάτι αριστερές πατσαβουροφυλλάδες δηλαδή, σαν τους ΝΥΤ, που τα παίρνουν από τον Σύριζα) έχει να αντιπαλέψει και… εσωτερικούς εχθρούς.

Και όχι τίποτα τυχαίους, αλλά κοτζάμ Καραμανλή!

Με αποτέλεσμα να χαθεί για λίγο ο βηματισμός των αρίστων, αλλά αμέσως μετά να βρεθεί ευτυχώς το νέο αφήγημα, και να εξαπολυθεί ολομέτωπη επίθεση κατά του «Βούδα της Ραφήνας», τον οποίο κάποιοι έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν μέχρι και πράκτορα των Ρώσων!!!!!!

Ναι, το ζήσαμε και αυτό στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, στην οποία δεν πλήττει κανείς και ποτέ.

Παραδοσιακοί (λέμε τώρα) νεοδημοκράτες να έχουν σαρώσει τα σόσιαλ μύδια με αρνητικές αναφορές στον Καραμανλή, ακόμη και για την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός και όλοι αυτοί έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.

Τώρα όμως ξαφνικά, έγινε συριζαίος, χρεοκόπησε τη χώρα, παίζει μόνο playstation και  oculus, συχνάζει σε ταβέρνες για κοψίδια… και άλλα πολλά παρόμοια.

Τι έγινε ρε παιδιά; Τα ύστερα του κόσμου.

Να γύρναγε δηλαδή στη ζωή ο Εθνάρχης (ο κανονικός), ο ιδρυτής της ΝΔ,  και να πάθαινε ταράκουλο με αυτά που ακούγονται και δημοσιεύονται.

Τι να πει κανείς;

Ευτυχώς όμως που όλοι οι Καραμανλήδες δεν είναι ίδιοι. Δεν είναι αγνώμονες.

Τρανό παράδειγμα ο έτερος ανεψιός, ο ΚΚ ο Γ’ που συνεχίζει να υπουργεύει και να διαπρέπει, στηρίζοντας όσο δεν πάει τον Κυριάκο.

Με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι όλοι εκείνοι που βλέποντας μπροστά, στο πρόσωπό του αντικρίζουν τη διάδοχη κατάσταση, έναν νέο Εθνάρχη δηλαδή, στην απευκταία περίπτωση που θα πρέπει να φύγει ο νυν λόγω αβάσταχτων πιέσεων από  βρώμικα ντόπια και ξένα συμφέροντα που του έχουν κηρύξει ασύμμετρο πόλεμο (ο Θεός να τον έχει καλά).

Έτσι λοιπόν, μπαίνοντας σε ένα δύσκολο «ρωσικό» χειμώνα, ο πρωθυπουργός εκτός από την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τον κορονοϊό, τον Ερντογάν, τον «βλάχο» του ΠΑΣΟΚ, τον ξεδιάντροπο Αλέξη, τον Κρίτωνα τον Αρσένη, τον Αντώναρο, και όλα εκείνα τα κακά που μας περιμένουν στη γωνία, έχει τώρα να αντιμετωπίσει και φίλια πυρά που πέφτουν κατά ριπάς από… πίσω.

Μάλιστα, αν απασφαλίσει και ο «έτερος Καππαδόκης», ο Σαμαράς, όπως αναμένουν πολλοί ποταποί, τότε τα πράγματα σίγουρα θα δυσκολέψουν και ίσως ο ανέμελος βρεθεί στο καναβάτσο, αφήνοντας ανολοκλήρωτη τη σωτηρία της χώρας.

Και τότε, αν πέσει στα σκοινιά δηλαδή,  δεν τον σώζουν ούτε τα πετσωμένα ΜΜΕ, ούτε ο Αυτιάς, ούτε η Σία, ούτε καν ο ίδιος ο Πέτσας…

Ακόμη και οι χιλιάδες των μετακλητών που διόρισε, συν οι εκατοντάδες διοικητές Οργανισμών, Αρχών, κλπ., ακόμη και αυτοί θα τον ξεχάσουν πάραυτα, χειροκροτώντας μέχρι και τον Δένδια… μέχρι και την Έλενα τη Ράπτη.

Το έχουμε δει το έργο ουκ ολίγες φορές.

Πάντως, να τα λέμε όλα, μέχρι στιγμής ο Κυριάκος καλά κρατεί.

Δεν πάνε να τον βαράνε τα ξένα και τα ντόπια δευτεροκλασάτα ΜΜΕ;

Δεν πάνε να λένε τα δικά τους όλοι εκείνοι οι συκοφάντες που ζηλεύουν την επιτυχία του;

Αυτός εκεί. Σταθερός στην πορεία που χάραξε για να μας σώσει.

Θυσιάζοντας τα πάντα για το καλό μας.

Έτσι έμαθε από μικρό παιδί, έτσι έμαθε από τον μπαμπά του. Τα πάντα όλα για την πατρίδα και τον λαό.

Κι ας τον πολεμάνε τα βρώμικα συμφέροντα…

Κι αν πέσει έπεσε. Τουλάχιστον πάλεψε γενναία για την προκοπή του τόπου.

Έτσι κι αλλιώς αυτοί που εκπροσωπούν τα συμφέροντα πάντα πάνε στον πλειοδότη.

Όπου δουν μάσα.

Να μη ξεχνάμε πως το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ από το 44% πήγε στο 6%, και πως η ΝΔ του Σαμαρά μετά βίας πήρε 18.8% το 2012.

Μόνο αν χάσει τους πραγματικούς συμμάχους του ο Κυριάκος, τους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες» δηλαδή, μόνο τότε ίσως καταρρεύσει.

Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να συμβούν τεκτονικές μετατοπίσεις.

Όσο υπάρχει λίπος (κρατικό πάντα) για να κινεί τα γρανάζια της «ιδιωτικής» επιχειρηματικότητας, τότε δεν τον κουνάει κανείς…

Κι ας έχουν σκυλιάσει Πούτιν και Ερντογάν, που ακούνε Κυριάκο και τρέμουν σύγκορμοι.

Με τη λύσσα τους θα μείνουν…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.