Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρευνα ΙΝΕ – ΓΣΕΕ: Έτοιμοι να «μαυρίσουν» τον Μητσοτάκη πάνω από 1.600.000 μισθωτοί που «καίγονται» από την ακρίβεια

Έτοιμοι να «μαυρίσουν» την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποτε κι αν γίνουν εκλογές, φαίνεται ότι είναι περισσότεροι από 1.600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή πάνω από τους 7 στους 10, οι οποίοι με βάση νέα δημοσκοπικά ευρήματα «αναστενάζουν» για να καλύψουν ακόμη και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες τους αναμένοντας να ζήσουν έναν χειμώνα – «κόλαση». Οι μισθωτοί αυτοί, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί αυτοθαυμάζονται σαν «πετυχημένοι», αναφέρουν ότι ήδη έχουν κάνει περικοπές ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής!

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από τη νέα έρευνα γνώμης που έδωσε στη δημοσιότητα η ΓΣΕΕ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.500 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα από την εταιρία Alco.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι μισθωτοί, το 71% του συνόλου τους (περίπου 2,3 εκατ. εργαζόμενοι) ήδη, από «πολύ» έως «αρκετά» έχει μειώσει ακόμη και είδη διατροφής που συγκαταλέγονται μέσα στα πιο βασικά! Επίσης, ένα επιπλέον 25% αυτών έχει κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής αλλά λιγότερο. Συνολικά, δηλαδή, περικοπές ακόμη και στα στοιχειώδη για τη διατροφή έχει κάνει από «πολύ» έως λίγο το 96% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα (συνολικά 2,2 εκατ. άτομα!).

Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομική κατάστασή τους δε θα τους επιτρέψει να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης του χειμώνα. Συγκεκριμένα, ποσοστό 20% απάντησε ότι δε θα μπορέσει καθόλου να αντιμετωπίσει τους λογαριασμούς ενέργειας και την ακρίβεια κατά τη χειμερινή περίοδο, 47% θα τα… «βγάλουν πέρα δύσκολα», ενώ εύκολα ή σχετικά εύκολα θα αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα μόλις το 33% του συνόλου των μισθωτών.

Χειμώνας πείνας…

Από τα συμπεράσματα, λοιπόν, της έρευνας γνώμης που έδωσε στη δημοσιότητα η -κατά τ’ άλλα απούσα σε επίπεδο συλλογικών δράσεων αντίδρασης απέναντι στις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές- ηγεσία της ΓΣΕΕ, διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όποτε κι αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα μεγάλο «κύμα» κοινωνικής δυσαρέσκειας, ικανό να ανατρέψει τα υφιστάμενα πολιτικά δεδομένα. Όσο κι αν τα συστημικά ΜΜΕ δεν προβάλουν επαρκώς την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητά τους οι πολίτες της χώρας, τα αποτελέσματα που νιώθουν στην καθημερινότητά τους είναι σχεδόν αδύνατον να «λειάνουν γωνίες».

Αν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν τα εφιαλτικά σενάρια για έναν χειμώνα πρωτόγνωρο για τις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, τότε εκτιμάται ότι το «κύμα» δυσαρέσκειας απέναντι στην κυβέρνηση όχι μόνο δε θα συγκρατηθεί αλλά, τουναντίον, θα μεγαλώνει διαρκώς. Οι υποκλοπές μπορεί να «τραυμάτισαν» ανεπανόρθωτα το κυβερνητικό προφίλ, αλλά η ακρίβεια και οι λογαριασμοί – «φωτιά» είναι αυτοί που, αν δεν αντιμετωπιστούν, θα «κουρέψουν» τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα γνώμης

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.