Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έρχεται και στην Ελλάδα ο πρώτος κινητός ηλιακός κινηματογράφος

Σε μία εποχή που η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει γίνει επιτακτική ανάγκη, οι καλλιτεχνικές κοινότητες δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή την προσπάθεια.

Το Solar Cinema Greece, έχει ως αποστολή να διευρύνει την πρόσβαση στον κινηματογράφο, να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να τονίσει αρχικά τη σημασία της μετάβασης στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προβάλλοντας –με απόλυτη αυτάρκεια– ντοκιμαντέρ και κινηματογραφικές ταινίες, και σε απομακρυσμένες περιοχές. Ο βασικός εξοπλισμός των ηλιακών κινητών κινηματογράφων είναι: Ηλιακοί συλλέκτες, αυτοκινούμενο βαν, βίντεο-προτζέκτορας και γιγαντοοθόνη.

 

Στο πλαίσιο των διαρκών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, τα εγκαίνια του πρώτου Κινητού Ηλιακού Κινηματογράφου στην Ελλάδα, θα γίνουν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στον Κεντρικό Λιμένα Καλαμάτας, με την προβολή της ταινίας Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη. Η προβολή θα σημάνει παράλληλα την έναρξη μιας σειράς προβολών σε πόλεις της Πελοποννήσου, που θα ολοκληρωθούν την 1η Οκτωβρίου.

 

Το Solar Cinema Greece αποτελεί μια μεγάλη παράλληλη δραστηριότητα του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας. Ήδη από το 2020, ο οργανισμός έχει γίνει επίσημα αποκλειστικό μέλος του Solar World Cinema, ενός διεθνούς δικτύου ηλιακών κινητών κινηματογράφων.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.