Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΛΤΙΟ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ να …ξεπαγιάσουν και στην Ελβετία

Οι Ελβετοί γραφειοκράτες θα πρέπει αυτό τον χειμώνα να ντύνονται ζεστά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην θερμαίνονται τα δημόσια κτίρια πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα μέτρα, τα οποία συμφώνησε  το υπουργικό συμβούλιο, αφορούν τα ομοσπονδιακά κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και οικήματα του στρατού.

Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την θέρμανση των ομοσπονδιακών κτιρίων. Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι αυτό εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος πρόκειται να μειωθούν με στόχο να παραμείνουν λιγότερα κτίρια ανοιχτά.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση εγκαινίασε μια εθελοντική εκστρατεία καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στην διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.