Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Έκθεση Λύτρα: Όταν ο Κ.Μητσοτάκης ζητούσε αποδείξεις για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ από Covid-19! (βίντεο) Ν.Καπράβελος: «Απέκρυψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουμε»

Πριν κάποιους μήνες ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι δεν έχει στοιχεία για θανάτους εκτός ΜΕΘ και ζητούσε αποδείξεις και μάλιστα ζητούσε από τον ΣΥΡΙΖΑ να του τις φέρει.

 

Τώρα οι αποδείξεις ήρθαν και είναι αμείλικτες:

Όλοι σχεδόν οι νοσηλευθέντες υπό καθεστώς διασωλήνωσης λόγω ανυπαρξίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, πέθαναν!

Αυτό προκύπτει από την επίσημη μελέτη του Θ.Λύτρα, την οποία όμως δεν συνυπέγραψε ο Σ.Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μελέτη του Θ.Λύτρα (μέρος Β) μεταξύ αυτών που είχαν κορωνοϊό και δεν εισήχθησαν σε ΜΕΘ, πέθαναν όλοι. Ή σχεδόν όλοι καθώς το ποσοστό έφτασε στο 97,7%.

Με άλλα λόγια πέθαναν 1.084 άτομα έναντι 72,7% (9.382 ασθενών) οι οποίοι εισήχθησαν στις ΜΕΘ.

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Την δήλωση Γ.Γεραπετρίτη ότι «αν είχαμε περισσότερες ΜΕΘ, θα είχαμε περισσότερους νεκρούς»;

 

 

«Το πρώτο θέμα που θίξατε κι εσείς είναι τι συμβαίνει εκτός των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Η απόκρυψη αυτής της τραγικής κατάστασης που βιώνουμε.

Της εφιαλτικής κατάστασης που προσπαθούσαμε να βρούμε κρεβάτια εντατικής για όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούσαμε να βοηθήσουμε και προφανώς απεβίωσαν γιατί δεν είχαν την βοήθεια.

Αυτό είναι το ένα θέμα και το δεύτερο θέμα είναι ότι η μονάδα δεν είναι τα ντουβάρια και οι αναπνευστήρες είναι και το εξειδικευμένο προσωπικό που λείπει και ακόμη στενάζουν οι μονάδες εντατικής θεραπείας της επαρχίας πάρα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Δεν μπορεί να κρατηθεί μία μονάδα εντατικής θεραπείας από έναν ή δύο γιατρούς, προσπαθούσαμε κι εμείς από Θεσσαλονίκη και συνάδελφοι από Αθήνα να βοηθήσουν αλλά δεν ήμασταν αρκετοί για να ξεπεράσουμε τις τραγικές ελλείψεις»

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.