Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ανδρουλάκης: Πλήρης αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη

Με πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του διανθίστηκε η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝ.ΑΛΛ., Νίκου Ανδρουλάκη, από το βήμα της 86ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης και υπό τη βαριά σκιά του σκανδάλου των υποκλοπών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι σήμερα «βιώνουμε την πλήρη αποκαθήλωση και ηθική απαξίωση»  του επιτελικού κράτους του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα απόλυτα συγκεντρωτικό, κλειστό και αδιαφανές σύστημα ελέγχου και νομής της εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σκάνδαλο, τόνισε ότι στην εξεταστική η κυβέρνηση μπλοκάρει την κλήση των κατεξοχήν εμπλεκόμενων προσώπων και οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο «μαζί με απειλές για δεκαετείς ποινές σε όποιον τολμήσει να συμβάλει στην αποκάλυψη της αλήθειας».

«Ξέραμε για τον “μεγάλο αδελφό” αλλά ούτε μας περνούσε από το νου ότι θα βρεθούμε να μας ακούει ο “μεγάλος ανιψιός” για λογαριασμό του “μεγάλου Θείου”! Κρίμα που δεν ζει ο Όργουελ να ξαναγράψει το βιβλίο του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Απάντηση σε Μητσοτάκη για την «τερατογένεση»

Μιλώντας για τα σενάρια συγκυβέρνησης που ανέφερε πρόσφατα ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε με αναφορές στο παρελθόν:

«Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Και πάνω στην απελπισία του επιστρατεύει ψεκασμένα σενάρια περί συγκυβέρνησης κομμάτων προγραμματικά ετερόκλητων για να ενισχύσει το δίλημμα “Μητσοτάκης η χάος”. Τι θέλει να πει όμως με τον τον όρο τερατογενέσεις; Γιατί η χώρα μας έχει μακρά εμπειρία από αυτές. Έχετε ακούσει για την τερατογένεση της αποστασίας του ’65; Θυμάστε το ’89 και το ειδικό δικαστήριο; Την τερατογένεση του αντιμνημονιακού μετώπου εμπαιγμού που στήσατε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν οι ευθύνες της ΝΔ; Όλα αυτά είχαν στόχο την παράταξη μας. Είναι χαραγμένα στο πολιτικό DNA μας».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.