Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Β.Πούτιν: «Θα γίνει αναθεώρηση της συμφωνίας των σιτηρών – Αντί να πηγαίνουν στους φτωχούς τα παίρνουν οι δυτικοί»

«Σαν αποικιοκράτες παίρνουν τα τρόφιμα από τους Αφρικανούς»

Ο Βλάντιμρ Πούτιν, μιλώντας στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, στην Άπω Ανατολή είπε πως συμφωνία που συνήφθη με την διαμεσολάβηση Τουρκίας και ΟΗΕ προέβλεπε οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών να κατευθύνονται προς τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, κάτι που ισχυρίζεται ότι δεν έγινε.

″Για μια ακόμη φορά, οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν απλώς εξαπατηθεί και συνεχίζουν να εξαπατώνται. Είναι προφανές ότι αυτή η προσέγγιση, η κλίμακα των επισιτιστικών προβλημάτων στον κόσμο μόνο θα αυξάνεται…και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή”.

Έτσι, δήλωσε ότι θα φροντίσει να αναθεωρηθεί η συμφωνία ώστε να διασφαλιστεί ότι θα επιτυγχάνονται οι αρχικοί της στόχοι και θα έχει συνομιλία για το θέμα με τον τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Είπε ακόμη ότι κάποιοι περιορισμοί επί των ρωσικών εξαγωγών λιπασμάτων έχουν χαλαρώσει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς ”έξυπνες κυρώσεις” συνεχίζουν να περιπλέκουν το ρωσικό εμπόριο.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ σε δηλώσεις τους στο Reuters σχολίασε πως «…τέτοιες απρόσμενες και αβάσιμες δηλώσεις υποδηλώνουν μάλλον μια απόπειρα να βρεθούν νέα επιθετικά θέματα συζήτησης για να επηρεαστεί η παγκόσμια κοινή γνώμη και, πάνω απ’ όλα, να ασκηθεί πίεση στα Ηνωμένα Έθνη».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.