Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Τους έπεισε πως είναι επενδυτής και τελικά τους «έφαγε» 82.000 ευρώ

Πέντε επιχειρηματίες έπεισε ένας 37χρονος από το Βόλο πως είναι επενδυτής κι έχει… άχαστο λογισμικό επενδύσεων. Ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησε προκειμένου να του εμπιστευθούν τα χρήματά τους. Λέγοντάς τους ότι θα έχουν μόνο κέρδη, απέσπασε το συνολικό ποσό των 82.000 ευρώ.

Ο 37χρονος θα δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου το 2023, ενώ η εξαπάτηση έγινε στο χρονικό διάστημα από 7 Οκτωβρίου 2019 έως 7 Απριλίου 2020.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο φερόμενος ως δράστης προσέγγιζε οικονομικά εύρωστους Βολιώτες και με τις γνώσεις που διαθέτει στα λογισμικά προγράμματα υπολογιστών και μέσω μιας εταιρείας που κατείχε ο ίδιος με έδρα της Αγγλία, τους έπεισε να κάνουν αγοραπωλησίες συναλλάγματος και εκείνος καρπώθηκε τα χρήματα τους.

Τα πέντε θύματα, εντοπίστηκαν από τον φερόμενο ως δράστη, ενώ αναζητούσαν τρόπο να επενδύσουν τα χρήματά τους.

Εμπιστεύτηκαν λοιπόν έναν επίσης Βολιώτη και πολλά υποσχόμενο «επενδυτή» και του έδωσαν συνολικά από τον Οκτώβρη του 2019 έως και τον Απρίλιο του 2020 74.170€ (φέρεται να απέσπασε 17.000 € περίπου από τον έναν, 11.000 € από τον δεύτερο, 20.000 € από τον τρίτο, 12.000 και 13.000 € αντίστοιχα από τον τέταρτο και τον πέμπτο. Ωστόσο από την ολοκλήρωση της δικογραφίας προκύπτει ότι συνολικά τους απέσπασε ποσό 82.000 €.

Τα κέρδη έγιναν ζημιές

Οι πέντε επιχειρηματίες, μέσω υπολογιστή έβλεπαν τις αποδόσεις των επενδύσεων που έκανε ο 37χρονος για λογαριασμό τους (μέσω εφαρμογής που εγκατέστησε ο ίδιος στον υπολογιστή τους) και μάλιστα αρχικά κατέγραφαν άνοδο για κάποιους μήνες. Αργότερα παρουσίασαν ζημιές, οπότε και ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, αφού η συμφωνία έλεγε ότι μόνο κέρδη θα είχαν οι επενδύσεις.

Όταν οι πέντε επιχειρηματίες κάποια στιγμή είδαν να εκτινάσσεται το ποσό της επένδυσης και να φτάνει στα 220.000 ευρώ, ζήτησαν τα κέρδη τους, αλλά ο 37χρονος δεν τα έδωσε με διάφορες δικαιολογίες. Το αποτέλεσμα ήταν να τσακωθούν μαζί του και να στραφούν στην Αστυνομία, που μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι όντως είχε πάρει σταδιακά από τους λογαριασμούς τους, το ποσό των 74.170 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, αρνείται ότι τους εξαπάτησε και υποστηρίζει ότι οι πέντε επιχειρηματίες έχουν υπογράψει νομικά έγγραφα περί επενδύσεων, ενέργεια που τους επιτρέπει να διεκδικήσουν τα χρήματά τους κάνοντας αγωγές και κακώς τον διώκουν ποινικά.

Άλλη μία καταγγελία έχει κατατεθεί σε βάρος του 37χρονου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, αφού φέρεται να εξαπάτησε Βολιώτη από τον οποίο απέσπασε χρηματικό ποσό 170.000 ευρώ. Όταν έγινε η καταγγελία ήδη ο 37χρονος διώκονταν για την εξαπάτηση των 5 επιχειρηματιών. Ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικές δικογραφίες, αλλά με κατηγορούμενο το ίδιο πρόσωπο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.