Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Στέλεχος της ΝΔ για παρακολουθήσεις κινητών: «Ο Ν.Ανδρουλάκης φταίει που δεν πρόσεχε»

«Έλλειψη πρόνοιας και προσοχής»

Σε μία απίστευτη πρόκληση προχώρησε ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων (DPO – Data Protection Officer) της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο υποκλοπών στη χώρα μας.

Ο Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει αναπληρωματικό μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έφτασε στο σημείο να επιρρίψει ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον Θανάση Κουκάκη, με το γαλάζιο στέλεχος να τους χρεώνει «έλλειψη πρόνοιας και προσοχής».

Σε άρθρο του με τίτλο «Παρακολουθήσεις κινητών: μήπως φταίει και το “θύμα”;» αναφέρει συγκεκριμένα: «Στην περίπτωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η παραβίαση διαπιστώθηκε όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2022 αποφάσισε (για πρώτη φορά!) να ελέγξει τα κινητά των ευρωβουλευτών για παρακολουθήσεις. Στα πρώτα 200 κινητά που ήλεγξε ήταν και το συγκεκριμένο, και έτσι ενημερώθηκε ο κ. Ανδρουλάκης, ως ευρωβουλευτής.

Συνεπώς, το εύρημα ήρθε ως αποτέλεσμα τυχαίου, περιοδικού ελέγχου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και όχι μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του κυρίου Ανδρουλάκη όταν έγινε πρόεδρος του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Ελλάδας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο μήνυμα φαίνεται ότι του είχε σταλεί τον Σεπτέμβριο του 2021. Αφού ο έλεγχος έγινε τον Απρίλιο του 2022, υποθέτω ότι το κινητό του κυρίου Ανδρουλάκη δεν «καθαρίστηκε» ποτέ, ούτε δηλαδή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ».

«Παρόμοια έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας και προσοχής αντιλαμβάνομαι και στην περίπτωση του δημοσιογράφου: πώς είναι δυνατόν έμπειρος δημοσιογράφος που ερευνούσε ακριβώς την κυβερνοασφάλεια να ξεγελάστηκε «κλικάροντας» ένα, εμφανώς, παραπλανητικό μήνυμα; Επίσης, γιατί του πήρε μήνες ολόκληρους να στείλει το κινητό του για έλεγχο;».

Ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων συνεχίζει λέγοντας: «Πρέπει να είναι αναμενόμενο, επομένως, ότι όποιος βρεθεί σε αυτήν τη λίστα οφείλει να παίρνει μέτρα, να προστατεύσει πρώτα ο ίδιος τον εαυτό του.

Εδώ δεν πρόκειται για “απλούς πολίτες”, δεν μιλάμε για μαζικές παρακολουθήσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων κ.ο.κ. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους συγκεκριμένους, έμπειρους, “επώνυμους”, των οποίων οι πράξεις και τα λόγια έχουν σημασία για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Δεν θα έπρεπε οι άνθρωποι αυτοί προτού αρχίσουν τις καταγγελίες να έχουν βεβαιωθεί ότι πρώτα-πρώτα εκπλήρωσαν τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο; Οτι, αν μη τι άλλο, είχαν οι ίδιοι κάνει το αυτονόητο;».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ ξεπέρασε κάθε όριο εκχυδαϊσμού

«Η προσπάθεια υποβάθμισης της απόπειρας παγίδευσης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη από τη Νέα Δημοκρατία ξεπέρασε σήμερα κάθε όριο εκχυδαϊσμού. Έκανε ένα ακόμη βήμα για να ευτελίσει τη δράση του Predator στην Ελλάδα» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και προσθέτει:

«Με άρθρο του ο υπεύθυνος Προσωπικών Δεδομένων της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλης Παπακωνσταντίνου, ρίχνει την ευθύνη για τις παγιδεύσεις στα θύματα. Θεωρεί ως απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων καθώς όπως γράφει: «Στον πραγματικό κόσμο είναι γνωστό ότι “πρόσωπα ενδιαφέροντος” παρακολουθούνται».

«Φτάνει, δε, στο αμίμητο συμπέρασμα ότι υπεύθυνοι να το αντιμετωπίσουν είναι μόνο οι ενδιαφερόμενοι, περιγράφει ένα καθεστώς το οποίο απέχει πολύ από τη Δημοκρατία και αμφισβητεί το δικαίωμά τους στην καταγγελία, στην περίπτωση που «δεν έχουν εκπληρώσει τις δικές τους υποχρεώσεις στο ακέραιο».

Προς ενημέρωση του κ. Παπακωνσταντίνου, της Κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη σημειώνουμε ότι ο κ. Ανδρουλάκης απευθύνθηκε στην ειδική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου και «το εύρημα» δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός περιοδικού τακτικού ελέγχου».

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου αποδεικνύει περίτρανα ότι μέρος της ΝΔ με τον τρόπο που προσεγγίζει ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφάνειας και της λειτουργίας της δημοκρατίας, είναι ικανό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα διαστρέβλωσης για να πετύχει τους μικροπολιτικούς του στόχους. Δείχνουν ανεξήγητη ανοχή στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα τους επιτρέψουμε να επιβάλουν ως κανονικότητα τακτικές, που υπονομεύουν τους θεσμούς και εκθέτουν τη χώρα» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.