Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σκάνδαλο υποκλοπών: Μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας και της παράταξης, να παραιτηθεί κι ο Μητσοτάκης

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση μετά από τις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, και του διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτη Κοντολέων, στον απόηχο του σκανδάλου των παρακολουθήσεων των κινητών τηλεφώνων τόσο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, όσο και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, μέσω του λογισμικού Predator.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, εκτός από την παρακρατική σαπίλα που αναδίδει, πλήττει καίρια και την εθνική ασφάλεια της χώρας, η οποία παρά την εσπευσμένη τοποθέτηση νέου διοικητή στην ΕΥΠ (τη θέση ανέλαβε ο έως σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης. Κακές γλώσσες αναφέρουν ότι είναι «άνθρωπος» της Ντόρας και δε διακρίνεται για την ενεργητικότητά του), μπας και συμμαζευτούν τα ασυμμάζευτα, επί της ουσίας βρίσκεται στον αέρα την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος για τουρκική εισβολή.

Πριν από τις παραιτήσεις, Δημητριάδη-Κοντολέων, είχαν προηγηθεί η ηχηρή αποκάλυψη της «ΕφΣυν» (Μεσοτοιχία το Μαξίμου με το Predator), όπου συνδεόταν άμεσα ο Δημητριάδης με τον… λαβύρινθο απόκτησης του Predator, και κατόπιν η σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ: Ο μίτος των παρακολουθήσεων οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη), η οποία δεν άφηνε πια περιθώρια ελιγμών στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έτσι, οι… άριστοι, δεμένοι πισθάγκωνα, αγκαλιά πάντα με τις λατρευτές τους αντιφάσεις, παραίτησαν τους Δημητριάδη-Κοντολέων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να θολώσουν τα νερά, μήπως και γλυτώσουν την πτώση της κυβέρνησης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις και διαρροές τους έχουν ως εξής:

– Για τον Γρηγόρη Δημητριάδη: «Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές. Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο. Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του. Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».

– Για τον Παναγιώτη Κοντολέων: «Ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων και η παραίτηση έγινε αποδεκτή».

Δηλαδή, τι μας λένε οι φωστήρες του Μάξιμου; Ότι η παραίτηση του Δημητριάδη δεν έχει σχέση με το Predator, αλλά με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του, επιχείρημα που συνοδεύουν με τη γελοιότητα περί «ηλεκτρικής καρέκλας» που οδηγεί σε παραιτήσεις ακόμη και στις ΗΠΑ, ενώ του Κοντολέων σχετίζεται άμεσα με το κακόβουλο λογισμικό.

Μάλλον ο Κυριάκος έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια του, αλλιώς δε δικαιολογούνται τέτοιου είδους αντιφάσεις και ανακρίβειες.

Πάντως, πληροφορίες του Antinews αναφέρουν, ότι ο πρωθυπουργός πέρα από το…στρίμωγμα που του προκάλεσαν οι αποκαλύψεις της «ΕφΣυν» και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα ζητούσε έτσι κι αλλιώς τις παραιτήσεις των δύο ανδρών, για να αντιμετωπίσει από καλύτερη θέση τα… φθινοπωρινά πυρά που ετοιμάζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση των υποκλοπών (συγκρότηση εξεταστικής κ.ο.κ.).

Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες πηγές, όλη η ευθύνη θα φορτωθεί στους Δημητριάδη και Κοντολέων για να… βγει λάδι ο Μητσοτάκης, ο οποίος λέει δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές και μόλις ο Κοντολέων εξαπέλυσε τις βόμβες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι είχε «κοριάσει» τον Κουκάκη και δη έπειτα από αίτημα ξένων μυστικών υπηρεσιών («Βόμβα» από την ΕΥΠ: Με αίτημα από ξένες υπηρεσίες η παρακολούθηση του κινητού του Κουκάκη), εξεπλάγη και αποφάσισε να τους… πάρει τα κεφάλια.

Κάτι τέτοια έλεγε κι ο πατέρας του όταν είχε σκάσει το σκάνδαλο του «εθνικού κοριού» Μαυρίκη, με τα γνωστά αποτελέσματα.

… Αυτό το άτιμο το μητσοτακικό know-how, δεν την αφήνει να αγιάσει την αγία οικογένεια.

Ωστόσο, όσα ακούτε και διαβάζετε περί πρόωρων εκλογών, μην τα πιστεύετε.

Ο λόγος απλός: Με το που πατήσει το προεκλογικό κουμπί, ο Μητσοτάκης αυτομάτως παραδέχεται ότι έκανε τις υποκλοπές. Κάτι που σε συνδυασμό με την ήδη συσσωρευμένη λαϊκή οργή ένεκα της άθλιας διαχείρισης της κορονοκρίσης και του γεωπολιτικού χάους, κάλλιστα θα μπορούσε να επιφέρει δεινή εκλογική ήττα.

Συνεπώς, οι μοναδικές κινήσεις που διαθέτει πια ο Μητσοτάκης στη φαρέτρα του, είναι ο ανασχηματισμός και το μοίρασμα χρήματος από το βήμα της ΔΕΘ.

Και φρονούμε, ότι έτσι θα πορευτεί, βαυκαλιζόμενος ότι ενόψει των εκλογών, είτε την άνοιξη είτε το καλοκαίρι του ’23, θα καταφέρει να… γυρίσει το παιχνίδι.

Δυστυχώς όμως, είναι προφανές ότι το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί.

Κι ό, τι κι αν κάνει ο Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να αποφύγει την εκλογική συντριβή.

Άρα, η μόνη λύση που απομένει για να μην καταρρεύσει τόσο η χώρα όσο και η παράταξη, είναι να παραιτηθεί κι ο Μητσοτάκης.

Ώστε η ΝΔ, να καταστεί εκ νέου ισχυρή με έναν άφθαρτο αρχηγό στα ηνία της, ο οποίος θα δώσει τη μεγάλη μάχη για να μην πέσει πάλι η χώρα στα χέρια του επικίνδυνου Τσίπρα και των ολετήρων συνδαιτυμόνων του.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.