Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Πρωτοφανής η αποδοκιμασία του νομικού κόσμου στο πρόσωπο του Κυριάκου

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Η Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία 14 χρόνια έχει αντιμετωπίσει πολλαπλές κυβερνητικές κρίσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, όσο βαριές και να εμφανίζονταν οι ευθύνες μίας κυβέρνησης, πάντα υπήρχε ένας αριθμός συνταγματολόγων, ακαδημαϊκών και έγκριτων νομικών που έβγαινε επώνυμα και με αρθρογραφία για να υπερασπιστεί τις κυβερνητικές επιλογές.

Ειδικά το λεγόμενο «σύστημα Σημίτη», διέθετε πάντα έναν συνταγματολόγο για να βγαίνει και να καλύπτει επιλογές των διαδοχικών κυβερνήσεων τις οποίες επηρεάζονται, όσο εξοργίστηκε και αν ήταν αυτές.

Αυτό που συμβαίνει λοιπόν με την περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, κυριολεκτικά δεν έχει προηγούμενο. Μέχρι πρότινος, πάντα υπήρχαν οι πρόθυμοι που έβγαινα να υπερασπιστούν την κάθε ακραία επιλογή του, τόσο για την πανδημία, την οικονομία, το ουκρανικό και τα ελληνοτουρκικά. Μανιτάκης, Βενιζέλος, Αλιβιζάτος αποτελούσαν μία υπερασπιστική γραμμή για τις συγκεκριμένες επιλογές του πρωθυπουργού οι οποίες κινούνται στα όρια του Συντάγματος.

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πολιτικό παιδί του Σημίτη και στηρίχθηκε από την πρώτη στιγμή από το συγκεκριμένο σύστημα, Δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας έγκριτος συνταγματολόγος ή ακαδημαϊκός, που να βγει και να τον υπερασπιστεί.

Έχει απομείνει μόνος του ο Γιώργος Γεραπετρίτης να αρθρογραφεί προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

Αυτό δείχνει ότι το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι προδιαγεγραμμένο και οι εξελίξεις εντός και εκτός παρατάξεις θα είναι απρόβλεπτες. Ενδεικτικό το γεγονός ότι ήδη κορυφαία στελέχη των συστημικών μέσων ενημέρωσης, οργανώνονται για την επόμενη ημέρα, την οποία ελπίζουν να την ελέγξουν.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.