Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Παροχολογίας το ανάγνωσμα : “Ναι” σε όλα αλλά αορίστως….

Παροχολογίας το ανάγνωσμα εν όψει φθινοπώρου από την κυβέρνηση, η οποία στην προσπάθειά της να ξεχαστεί το μέγα σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, και με το βλέμμα στις κάλπες, που ούτως ή άλλως και αν δεν προκύψει κάτι νέο είναι προγραμματισμένες σε λιγότερο από οκτώ μήνες, διαρκώς εξαγγέλλει (ασαφώς πάντως) νέες παροχές.

Στο πλαίσιο αυτό και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε από τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προέκυψε «επιπλέον δημοσιονομικός χώρος» και πως το «ύψος της νέας βοήθειας (μέσω του συμπληρωματικού προϋπολογισμού) θα το ξέρουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου». Άλλωστε, ήδη η κυβέρνηση παραπέμπει στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για επίσημες ανακοινώσεις μέτρων, χωρίς κανείς αρμόδιος να δίνει σαφή στοιχεία για το ποια θα είναι αυτά, και χωρίς να έχει λάβει έως σήμερα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και την ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με τον υπ. Οικονομικών, τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει πολύ καλύτερη εικόνα για την πορεία των εσόδων, ενώ θα δημοσιοποιηθούν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο του έτους. Όπως είπε, οι ενισχύσεις θα δοθούν «όπου υπάρχει ανάγκη», και πως η στόχευση θα αφορά «κυρίως στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα».

«Σχεδιάζουμε τους επόμενους μήνες. Οφείλει η πολιτεία να βρει δημοσιονομικό χώρο για να τον επιστρέψει στους πολίτες. Σχεδιάζουμε τον επόμενο χρόνο, σχεδιάζουμε την επόμενη τετραετία. Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο προέκυψε επιπλέον δημοσιονομικός χώρος», δήλωσε.

Όσον αφορά την επιδότηση καυσίμων, Fuel Pass-2, είπε ότι έως το βράδυ της Τετάρτης είχαν καταβληθεί 131 εκατ. ευρώ σε 1,9 εκατομμύριο δικαιούχους και πως το 73% των δικαιούχων προτίμησαν την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό αντί για την ψηφιακή κάρτα, εκτιμώντας πως αυτό ίσως έγινε για να έχουν τα χρήματα για οποιαδήποτε χρήση.

Όταν ρωτήθηκε πότε θα καταβληθούν τα ποσά για το Power Pass του Ιουνίου, μίλησε για «λίγες εκκρεμότητες για τις αιτήσεις έως το τέλος του Μαΐου και για τον Ιούνιο. Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα πιστωθούν τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ».

Τέλος, για την έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας στις 20 Αυγούστου, υποστήριξε ότι «θα έχουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο μείγμα των μέτρων, αλλά σεβόμενοι και τηρώντας τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.