Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Γιατί παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη; – Θα απαντήσει επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός;

Σε κλίμα έντονης πόλωσης κινείται η πολιτική σκηνή της χώρας, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. Η υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη έχει βάλει «φωτιά» στην πολιτική αντιπαράθεση και σήμερα θα δοθεί μια εικόνα των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης.Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση για το θέμα, όπου μεταξύ άλλων θα επισημάνει πως θα ριχθεί φως στην υπόθεση και θα αναφερθεί σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δεδομένο είναι το «ναι» στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής και στην εκ νέου συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας , θέμα που άλλωστε σηκώνει ψηλά η αντιπολίτευση.

 

Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις

Η υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των ευρωπαίων εταίρων και όχι μόνο του εγχώριου πολιτικού προσωπικού και της κοινής γνώμης και τα ερωτήματα που έχουν «γεννηθεί» είναι πολλά:

Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να πληροφορήθηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη ότι υπάρχει νόμιμη συνακρόαση, ύστερα από εισαγγελική εντολή, του κ. Ανδρουλάκη;
Για ποιους λόγους έδωσαν άδεια «παρακολούθησης» οι εισαγγελικές αρχές;
Ποια ήταν η ξένη υπηρεσία που λέγεται ότι ζήτησε την «παρακολούθηση»; Πάντως η Ουκρανία, όσο και η Αρμενία, δύο χώρες που «φωτογραφήθηκαν» να έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα, το αρνούνται κατηγορηματικά.
Τελικά, γιατί παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης;
Υπήρξαν όντως διαρροές και από ποιους για το περιεχόμενο των συνακροάσεων του κ. Ανδρουλάκη;
Το θέμα έχει προκαλέσει ανησυχία στο εσωτερικό της ΝΔ, κι ενώ πολλά στελέχη δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις προεκτάσεις του και το αν θα βάλει εμπόδια στον προεκλογικό σχεδιασμό του πρωθυπουργού.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.