Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ομάδα Ragnar Locker βρίσκεται πίσω από επίθεση στον ΔΕΣΦΑ

Χτύπημα στα ηλεκτρονικά του συστήματα από χάκερ δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) που διαχειρίζεται τις ροές του κρίσιμου αυτού καυσίμου από και προς την Ελλάδα αλλά και τη διανομή του εντός της χώρας στους πελάτες χονδρικής.

Η ομάδα Ragnar Locker, με ανάρτησή της, φέρεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ενώ θέλουν περισσότερα από 360 gigabyte δεδομένων αναρτήθηκαν στο dark web.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο ΔΕΣΦΑ μιλά για «επιβεβαιωμένη επίπτωση στη διαθεσιμότητα ορισμένων συστημάτων και πιθανή διαρροή αριθμού αρχείων και δεδομένων». Ωστόσο ισχυρίζεται ότι «κατάφερε να διασφαλίσει και να συνεχίσει τη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο» και «συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο όλα τα σημεία εισόδου και εξόδου της χώρας με ασφάλεια και επάρκεια», αν και παραδέχεται ότι απενεργοποιήθηκαν προληπτικά οι περισσότερες υπηρεσίες πληροφορικής και τα συστήματα επαναφέρονται σταδιακά.

Σύμφωνα με το FBI, η Ragnar Locker ευθύνεται για επιθέσεις σε 52 οργανισμούς και εταιρείες τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.