Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Νεοέλληνας – και όχι Έλληνας, δυστυχώς– μετατράπηκε σε μερικές δεκαετίες από αγράμματο σε ημιμαθή ή «αμόρφωτο πτυχιούχο» που αγοράζει «με το κιλό» μεταπτυχιακά,

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και ειδικότερα σε αυτές στις οποίες αυτάρεσκα αυτοκατατάσσουν οι Νεοέλληνες τον εαυτό τους – Ευρωπαϊκές, Β. Αμερική– θα είχε ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο εάν ο Πρωθυπουργός της χώρας συλλαμβανόταν «με την γίδα στην πλάτη» να παρακολουθεί τον αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ! Και μάλιστα να έχει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός– ως καθ’ ύλην προϊστάμενος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, με δική του πρωτοβουλία και να μην το ξεχνάμε– την πολιτική ευθύνη των δραστηριοτήτων της ΕΥΠ. 

Συνήθως στην Ελλάδα, τουλάχιστον τις τελευταίες 3–4 δεκαετίες, με ένα «συγγνώμη», συνήθεια και του σημερινού Πρωθυπουργού, τελειώνουμε τις «δύσκολες υποθέσεις». Έχει γίνει πλέον συνήθεια, άτυπος θεσμός της ρωμαίικης, νεοελληνικής «κουλτούρας» η συγγνώμη των Κυβερνώντων συνεχίζοντας στο διηνεκές όπως φαίνεται, την ασυδοσία των Μυστικών Υπηρεσιών και την θρασύτητα των Κυβερνώντων. Άλλωστε, τα ίδια έχουμε παρατηρήσει και σε τομείς που αφορούν την διαβίωση και το ψωμί του λαού μας όπως π.χ. την απίστευτη ακρίβεια της ηλεκτρικής ενεργείας των τελευταίων 12–14 μηνών, τις θεαματικές αυξήσεις στα είδη διατροφής των πλατιών στρωμάτων κλπ. Εδώ παρατηρούμε άλλη «αρχή» και «δόγμα» που λέει – πολύ απλά – «Σου παίρνω από την τσέπη 500, 1000 και παραπάνω ευρώ αλλά σου επιστρέφω τα 100 ! Τι άλλο θέλεις και διαμαρτύρεσαι συνεχώς;». Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μείγμα κυνισμού, κοινωνικού δαρβινισμού με «ολίγη» από νοοτροπία Μαρίας Αντουανέτας. Συνηθίσαμε πλέον – δυστυχώς– και μάλιστα πολλές φορές «πανηγυρίζοντας» είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί «μπορεί να μας πήραν 1.000 ευρώ αλλά μας επιστρέφουν τα 150–200 ! Μην είμαστε και αχάριστοι!». Το ερώτημα είναι, γιατί τέτοια ανοχή εκ μέρους του λαού; 

Η απάντηση απλή, απλούστατη. Αιώνες ολόκληροι Ρωμαιοκρατίας, Οθωμανοκρατίας, Φραγκοκρατίας, Αγγλοκρατίας, Βαυαροκρατίας/ Γερμανοκρατίας και τώρα Αμερικανοκρατίας δεν φεύγουν εύκολα. Όπως ανέφερε ιδιοφυώς Σοβιετικός Βιολόγος του Μεσοπολέμου «Τα επίκτητα χαρακτηριστικά κληρονομούνται και αναπαράγονται». Πέρασαν πλέον στο Συλλογικό Ασυνείδητο – για να μην πούμε, «στο DNA»– του ελληνικού λαού, διαμορφώνοντας μια νοοτροπία εθελόδουλου, ραγιά, υποτακτικού και υποταγμένου με παράλληλη ψυχοσύνθεση παραιτημένου και «διαμαρτυρόμενου του καναπέ». Εάν μάλιστα αναφέρουμε και την «ποιοτική κατακρήμνιση» της συνολικής παιδείας του ελληνικού λαού και την συστηματική του «διανοητική αιχμαλωσία από την εμπορευματοποιημένη εικόνα» – Κινηματογράφος, Τηλεόραση, Ίντερνετ και Κοινωνικά Δίκτυα, νοσηρή εξάρτηση από κινητό κλπ.– παράλληλα με το «αυτόματο διαζύγιο» του Νεοέλληνα από το βιβλίο που προϋποθέτει ανάγνωση, μελέτη, κατανόηση, προβληματισμό κλπ. δηλαδή διαδικασίες που θεωρούνται πλέον «κουραστικές και βαρετές έως απεχθείς» για την συντριπτική πλειοψηφία, τότε ερμηνεύονται όλα σχετικά εύκολα. Ο Νεοέλληνας – και όχι Έλληνας, δυστυχώς– μετατράπηκε σε μερικές δεκαετίες από αγράμματο σε ημιμαθή ή «αμόρφωτο πτυχιούχο» που αγοράζει «με το κιλό» μεταπτυχιακά, καταναλώνει αμερικανοποιημένη προπαγάνδα της εικόνας «με τους τόνους» ενώ ταυτόχρονα παριστάνει με περίσσιο θράσος τον «Ευρωπαίο και Δυτικό» ανήκοντας σε μια χώρα με ανατολίτικο, νοτιοαφρικανικό παρελθόν και παρόν, σε ένα άθλιο κράτος υποδεέστερο σε πολλά ακόμη και της γειτονικής Τουρκίας – μην ξεχνάμε, η Τουρκία παράγει ενώ η Ελλάδα εισάγει– έχοντας ταυτόχρονα ως «περγαμηνές» 

  • Το τρίτο υψηλότερο χρέος του πλανήτη που έφτασε το 216% του ΑΕΠ
  • Καταλαμβάνει την 108η (!) θέση παγκοσμίως όσον αφορά την ελευθερία του τύπου
  • Έχει τις περισσότερες καθυστερήσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τις εκδικάσεις των Δικαστικών υποθέσεων με μέσο χρονικό διάστημα εκδίκασης τις 600 (!) μέρες
  • Καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις όσον αφορά την ακρίβεια του Ηλεκτρικού ρεύματος και της Βενζίνης
  • Είναι πρώτη σε θανάτους (ανά εκατομμύριο πληθυσμού) σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από COVID 19
  • Καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις – μαζί με την Κύπρο – σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τους Δείκτες Διαφθοράς.

Με όλα τα προαναφερθέντα, πως γίνεται να θεωρείται ανεπτυγμένη μια χώρα που πλέον στερείται παραγωγής στους βασικότερους κλάδους, δεν γνώρισε ουσιαστικά Βιομηχανική Επανάσταση, κίνημα Διαφωτισμού και εξαρτάται κύρια από την παροχή υπηρεσιών – Τουρισμός– και τα Κοινοτικά Κονδύλια για να «αναπνεύσει»; 

Αυτό ας το κρίνουν όσοι από τους συμπατριώτες μας αυτοκατατάσσονται στους «Ευρωπαίους, Δυτικούς, ανεπτυγμένους λαούς κλπ.» και φαντασιώνονται ή αυτοφαντασιώνονται πως είναι Ευρωπαίοι κάνοντας ταξιδάκια αναψυχής στο Λονδίνο ή στο Παρίσι. 

Ας κοιτάξουν το «κενό μέσα» τους που αντανακλά το κενό μιας Ελλάδας που οδεύει σε μερικά χρόνια σε εθνική καταστροφή και σε σαρωτική οικονομική κρίση. 

Ας κρίνουν, εάν η νοσηρή αμερικανοφιλία – ουσιαστικά αμερικανοδουλεία– που έχει απλωθεί σε σημαντικά στρώματα της χώρας, από τους ανεγκέφαλους νεόπλουτους μέχρι τους κακομοίρηδες της βιοπάλης που πολλές φορές αναζητούν προστάτη και τίποτα παραπάνω, βοηθά αυτήν τη χώρα. Και εάν αυτή η Αμερικανοδουλεία έχει δημιουργήσει ένα κράτος-παρία, μια Μπανανία τύπου Κολομβίας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Τέλος, ας μας πουν οι παραπάνω, εάν η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του Ρώσικου Υπουργείου Εξωτερικών έχει άδικο που εξοργίστηκε με την αηδιαστική συμπεριφορά του ελληνικού κράτους να παραδώσει τον Ρώσο πολίτη Βίνικ κατευθείαν στους Αμερικανούς! Α, να μην ξεχάσουμε και την κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η οποία σαν μέλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας έκανε θετική εισήγηση για την παράδοση του Βίνικ !

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.