Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Le Monde για Μητσοτάκη : Το 54% ζητά την παραίτησή του

Ακόμη ένα σκληρό δημοσίευμα από μεγάλο μέσο του εξωτερικού για το «ελληνικό Watergate» έρχεται να εκθέσει περαιτέρω το Μαξίμου και τον πρωθυπουργό προσωπικά.

Η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι η ανησυχία στις Βρυξέλλες για τις παρακολουθήσεις και την ροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον αυταρχισμό μεγαλώνει, με την εικόνα του πρωθυπουργού εκτός συνόρων να αποδυναμώνεται συνεχώς.

Στο άρθρο της Le Monde γίνεται αναφορά σε όλα τα σημαντικά κεφάλαια του σκανδάλου, από την ημέρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στον Άρειο Πάγο, ενώ καταγράφεται η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή με την οποία η αντιπολίτευση σέρνει την κυβέρνηση απολογούμενη σε εξεταστική επιτροπή.

Η δημοσιογράφος υπογραμμίζει ότι η εικόνα ενός φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη, όπως αυτή καλλιεργήθηκε από την κυβέρνηση και τα φιλικά της μέσα από τις πρώτες ημέρες της εκλογής του, συνεχώς αμαυρώνεται και πλέον «η στροφή του προς τον αυταρχισμό προκαλεί ανησυχία στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Μάλιστα, σημειώνεται ότι το σκάνδαλο αυτό έρχεται να προστεθεί στις έρευνες για παράνομη επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων, στις συνεχείς επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, αλλά και εργαζόμενων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Η Le Monde αναφέρεται, φυσικά και στην «καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης» στο κρατικό πρακτορείο, ενώ υπενθυμίζει τις δηλώσεις της αρμοδίου ευρωβουλευτή για την έρευνα που κάνει η Ευρωβουλή για τα κακόβουλα λογισμικά. Σημειώνεται ότι η Ολλανδή Σοφι ιντ Βελντ έκανε λόγο για «ένα  θέμα πιο σοβαρό από το Watergate».

Στο δημοσίευμα επισημαίνονται και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με το σχόλιο ότι οι πολίτες αρχίζουν να βγάζουν συμπεράσματα από το σκάνδαλο. Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμα, αλλά η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται, ενώ σε άλλη έρευνα τονίζεται ότι οι ψηφοφόροι αναγνωρίζουν προσωπική ευθύνη στον Κ. Μητσοτάκη για τις υποκλοπές, ενώ το 54% ζητά την παραίτησή του.

Τέλος, το άρθρο της Le Monde κλείνει γλαφυρά αναφέροντας ότι «η επιστροφή στο σχολείο για τον Έλληνα πρωθυπουργό θα είναι δύσκολη» αναδεικνύοντας και τα προβλήματα του πληθωρισμού ρεκόρ και της ανησυχίας για την αύξηση των τιμών ενέργειας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.