Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κι όμως ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε και πάλι στο Μόναχο – Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του Μάριου Γεωργίου, Πρωταθλητή Ευρώπης στο μονόζυγο

Κι όμως λίγες ώρες μετά το χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια, στηνίδια αίθουσα που γίνονται τα αγωνίσματα της Γυμναστικής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο Εθνικός Ύμνος ακούστηκε και πάλι. Αυτή τη φορά όχι για την Ελλάδα, αλλά για την Κύπρο. Ο Μάριος Γεωργίου αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στο μονόζυγο και στα 24 χρόνια του βλέπει τη ζωή να του χαμογελά.

Ο Μάριος είναι παιδί Κύπριου και Φιλιππινέζας. Γεννήθηκε στην Κύπρο, στη Λεμεσό όπου εργαζόταν η μητέρα του σε μεγάλο ξενοδοχείο κι ο πατέρας του ειχε ταξί.

Ατυχώς για εκείνον οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν ήταν μικρός και με απόφαση του δικαστηρίου έμεινε με τη μητέρα του. Το 2016 έκλεισε το ξενοδοχείο που εργαζόταν η μητέρα του κι αποφάσισε να φύγει για το εξωτερικό. Ο Μάριος έμεινε με τον πατέρα του. Ήταν παραμονές της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο κι αυτό δεν το συγχώρεσε ποτέ στη μητέρα του.

Έμεινε με τον πετέρα του που έκανε δύο δουλειές. Το πρωί δούλευε ταξί και το βράδυ από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις έξι το πρωί στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου. Κάποια στιγμή η καρδιά του δεν άντεξε. Πέθανε στα 65 χρόνια του. Ο Μάριος έχει χτυπήσει τατουάζ με την ημερομηνία: 27 Μαρτίου 2017.

Η γυμναστική ήταν η μόνη του διέξοδος. «Ο προπονητής μου έγινε ο πατέρας μου. Με στήριξε, με πήγαινε στο γυμναστήριο κι όταν έμπαινα σε αυτό ξεχνούσα τα πάντα..» είχε πει σε συνέντευξή του.

Εμφανιστιακά δεν μοιάζει Κύπριος. Κι αυτό έγινε αιτία να δεχτεί το πρώτο μπούλινγκ όχι ως παιδί («στο σχολείο όλοι με αγαπούσαν, ήμουν χαρούμενο παιδί και κοινωνικό»), αλλά στους αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2018 στην Αυστραλία. Τότε κάποιοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι ο Μάριος ήταν «μεταγραφή» από την Ασία για να παρουσιάσιε κάτι καλό η Κυπριακή Γυμναστική. Αυτό τον πλήγωσε. Γεννήθηκε στην Κύπρο, μεγάλωσε στην Κύπρο, δεν γνώρισε άλλη πατρίδα.

Μέχρι τώρα οι ατυχίες στη ζωή του ήταν πολλές. Μακάρι το χρυσό μετάλλιο να του αλλάξει τη ζωή. Να γίνει αφετηρία για μεγάλες διακρίσεις. Και είναι βέβαιο πλέον ότι κανείς δεν θα τον περάσει για… Ασιάτη που πολιτογραφήθηκε Κύπριος και άλλαξε το όνομά του. Για όλους πια θα είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος στο μονόζυγο, ο Μάριος Γεωργίου!
Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.