Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Εξοργιστική αισχροκέρδεια παρά τα κυβερνητικά μέτρα

Αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος βρίσκονται εκατομμύρια καταναλωτές, με τις επιχειρήσεις να βρίσκουν διαρκώς τρόπους για να ξεφεύγουν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έδωσε ο Βασίλης Σπανός στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN: Ορισμένοι πάροχοι, και συγκεκριμένα 4 στους 10 παίρνουν την κρατική επιδότηση και την παρουσιάζουν ως… δική τους έκπτωση!

Σε ιστορικό υψηλό οι τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Όλα αυτά τη στιγμή που η χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος της τιμής χονδρικής του Ιουλίου διαμορφώθηκε σε 338,14€/MWH τριπλάσιος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (108,14/MWH).

Η χονδρεμπορική τιμή στη χώρα μας κινείται από τον Μάρτιο ως εξής:

 

Μάρτιος: 272,68 €/MWH

 

Απρίλιος:  246,60 €/MWH

 

Μάιος: 225,07 €/MWH

 

Ιούνιος: 240,49 €/MWH

 

Ιούλιος: 338,14 €/MWH

 

Με «γκάζια» μπαίνει και ο Αύγουστος

 

Στα κόκκινα μπαίνει και ο Αύγουστος με την τιμή χονδρικής σήμερα να εκτινάσσεται στα 422 ευρώ τη μεγαβατώρα, σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με τη Κυριακή(281€/MWH). Μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα είχαμε και το απόλυτο ρεκόρ σε ημερήσια τιμή φτάνοντας τα 473 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Το Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας προβλέπει πως αν συνεχιστεί το ράλι, η χονδρική τον Αύγουστο στη χώρα μας θα ξεπεράσει τα 400 ευρώ με τον μέσο μηνιαίο όρο σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη να κλείνει 412€/MWH.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.