Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Δείτε με τι όρους έκλεισε τα F – 35 η Φιλανδία, σε αντίθεση με την μπανανία

Οι Φιλανδοί ζήτησαν και πήραν συμπαραγωγή και νέες θέσεις εργασίας!

Το γεγονός ότι είμαστε παγκόσμιοι πρωταθλητές στο δημόσιο χρέος, πρωταθλητές Ευρώπης στους θανάτους και χτυπάμε πλέον παγκόσμια πρωτιά, πρωταθλητές Ευρώπης στην κατάρρευση της ελευθερίας του τύπου καλπάζοντας και σε παγκόσμια κλίμακα, δεν είναι τυχαίο. Το έχουμε κερδίσει με τον «ιδρώτα» των πολιτικών μας και με το δικό μας αίμα.

Όταν οι υπόλοιπες χώρες συνάπτουν συμφωνίες για αγορές όπλων, φροντίζουν πρώτα να ενισχύσουν την δική τους αμυντική βιομηχανία, να απαιτήσουν μέρος της συμπαραγωγής στην χώρα τους, να κάνουν τα πάντα ώστε να κερδίσουν σε χρήμα, θέσεις εργασίας και τεχνογνωσία. Η Ελλάδα δυστυχώς ενισχύει τις οικονομίες των προμηθευτών εις βάρος της εθνικής οικονομίας.

Η περίπτωση των F – 35 δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Για την ακρίβεια, είναι η χειρότερη σύμβαση των τελευταίων δεκαετιών – εξαιρούνται φυσικά τα υποβρύχια του Βενιζέλου.

Στις 23 Ιουλ. 2022 ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε ” Μπαίνουμε στο κλάμπ των F-35 άσχετα εάν θα υπάρξει συμπαραγωγή ή δεν θα υπάρξει…” Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το εάν θα συμμετάσχει η χώρα μας στη συμπαραγωγή του αεροσκάφους είναι κάτι που «θα το δούμε στην πορεία».  

Το ερώτημα που εγείρεται εδώ είναι…Ποιος ο λόγος κ. Υπουργέ να αναφερθείτε στα F-35 λέγοντας στην ουσία, πως θα τα πάρουμε έστω και χωρίς συμπαραγωγή και στην συνέχεια να δηλώνετε ότι είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία…;

Η πορεία κ. Υπουργέ ξεκινάει από την αρχική απαίτηση από το LOR (την επιστολή απαίτησης), για να είναι ξεκάθαρο εξ αρχής το τι ζητάμε σε όλους τους τομείς και στην βιομηχανική συμμετοχή & συμπαραγωγή

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αλωνίζουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι! 52 υπερπτήσεις μέσα σε μια μέρα

Ακολουθείστε απλά αυτό που κάνουν οι άλλες χώρες…

Ακολουθήστε το παράδειγμα της Φινλανδίας που τον Φεβ. 2022 αποφάσισε την αγορά 64 Block 4 F-35…

11 Φεβ. 2022:  Η Φινλανδία επισημοποίησε τη συμφωνία για 64 Block 4 F-35 

Η Φινλανδία ολοκλήρωσε την αγορά 64 F-35 Block 4 της Lockheed Martin και υπηρεσίες υποστήριξης, υπογράφοντας επιστολή προσφοράς και αποδοχής (Letter of Offer and Acceptance-LOA), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στις 11 Φεβρουαρίου, η οποία ζητά την παράδοση των τζετ πριν από το τέλος του 2030.

Διαβάστε τώρα απόσπασμα από το δελτίο τύπου της 10ης Δεκ. 2021 του ΥΠΑΜ της Φινλανδίας σχετικά με την απόφαση προμήθειας 64 F-35 και την ειδική αναφορά στην βιομηχανική συμμετοχή και συμπαραγωγή απαρτίων των αεροσκαφών από την αμυντική βιομηχανία της Φινλανδίας


Στην αξιολόγηση των προσφορών του Προγράμματος “Μαχητικόυ HX”, το F-35 πληρούσε τις απαιτήσεις ασφάλειας εφοδιασμού, βιομηχανικής συμμετοχής και προσιτότητας στους τομείς λήψης αποφάσεων.Στην αξιολόγηση μαχητικής ικανότητας, το ολοκληρωμένο σύστημα F-35 ήταν το καλύτερο. Οι δυνατότητες μάχης, αναγνώρισης και επιβίωσης F-35 ήταν οι καταλληλότερες από τους υποψηφίους για το “HX”.Στο πλαίσιο της διαδικασίας προμήθειας, έχουν συμφωνηθεί αρκετές βασικές απαιτήσεις ασφάλειας εφοδιασμού και σημαντική βιομηχανική συμμετοχή. Οι βασικές απαιτήσεις ασφάλειας εφοδιασμού σχετίζονται συγκεκριμένα με την ανεξάρτητη ικανότητα λειτουργίας σε εξαιρετικές περιστάσεις.Βιομηχανική Συμμετοχή Η προσφορά βιομηχανικής συμμετοχής F-35 πληρούσε τις απαιτήσεις σε ποιότητα και περιεχόμενο. Ο κύριος στόχος της προσφερόμενης βιομηχανικής συμμετοχής είναι η άμεση βιομηχανική συνεργασία που θα δημιουργήσει σημαντικές ανεξάρτητες δυνατότητες συντήρησης. Η λύση βιομηχανικής συμμετοχής θα αναπτύξει αξιόπιστη τεχνογνωσία στον εγχώριο κλάδο από την άποψη της ασφάλειας του εφοδιασμού και θα αποβεί σημαντική στην εθνική οικονομία.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αλωνίζουν στο Αιγαίο οι Τούρκοι! 52 υπερπτήσεις μέσα σε μια μέρα

Τα βασικά έργα βιομηχανικής συμμετοχής περιλαμβάνουν μεγάλης κλίμακας παραγωγή της μπροστινής ατράκτου των F-35 στη Φινλανδία και για άλλους χρήστες, παραγωγή δομικών εξαρτημάτων καθώς και δοκιμές εξοπλισμού και δυνατότητα συντήρησης. Επιπλέον, στη Φινλανδία προσφέρθηκε ένα έργο τελικής συναρμολόγησης κινητήρα για τα αεροσκάφη της Πολεμικής της Αεροπορίας.

Ο αντίκτυπος της βιομηχανικής συμμετοχής στην εγχώρια απασχόληση θα είναι 4500 και ο έμμεσος αντίκτυπος 1500 άτομα-έτη εργασίας. Το συμβόλαιο βιομηχανικής συμμετοχής θα υπογραφεί από το Υπουργείο Άμυνας καθώς και από τη Lockheed Martin και την κατασκευάστρια κινητήρων Pratt & Whitney.

Πληροφορίες από exomatiakaivlepo

και Olympia.gr

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.