Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

«Αυλαία» αύριο για τις φορολογικές δηλώσεις

Τέλος χρόνου αύριο για τις φορολογικές δηλώσεις με 150.000 φορολογούμενους, να απειλούνται με πρόστιμο 100 ευρώ αν δεν προλάβουν να τις υποβάλουν εγκαίρως. Εισηγήσεις για νέα παράταση της προθεσμίας υπάρχουν και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εξετάζεται το ενδεχόμενο η προθεσμία να μετατεθεί για τα μέσα η το τέλος Σεπτεμβρίου.

Λογιστές και φοροτεχνικοί το τελευταίο δεκαήμερο, ζητούν συνεχώς μέσω του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, την μετάθεση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους και να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς λάθη. Υπολογίζεται οτι δεν έχουν υποβληθεί –ακόμα- περίπου 150.000 δηλώσεις ενώ η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι άφησαν για τελευταία στιγμή την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσουν και τη διπλή δόση η οποία θα προκύψει, εφόσον βέβαια η εκκαθάριση βγάζει χρεωστικό εκκαθαριστικό. Μετά και τη τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις 30 Αυγούστου, ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου δεν αλλάζει, ωστόσο για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν εμπρόθεσμα έως τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα πρέπει έως τις 31 Αυγούστου να έχουν εξοφλήσει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.