Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Απάτη με το Power Pass: Προειδοποίηση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Προειδοποιεί για απάτες ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα (08/08) και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών με αφορμή το ηλεκτρικό ρεύμα και το Power Pass.

Συγκεκριμένα, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση: «Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για την αποφυγή εξαπάτησής τους από επιτήδιους που προφασίζονται την ιδιότητα υπαλλήλων της Εταιρίας, με στόχο να αποσπάσουν προσωπικά τους στοιχεία με αφορμή την οικονομική ενίσχυση του Power Pass».

Ακόμα, ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει: »Υπογραμμίζεται ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν εμπλέκεται σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την πίστωση των ποσών των δικαιούχων της οικονομικής ενίσχυσης Power Pass και δεν θα ζητήσει ποτέ από τους καταναλωτές στοιχεία που σχετίζονται με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (e-banking, IBAN κτλ).

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές για να μην πέσουν θύματα απάτης

Έχουν σημειωθεί παράπονα καταναλωτών που όπως λένε πως έχουν πέσει θύματα παραπλάνησης από επιτήδειους που παριστάνουν υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ και τους καλούν να δώσουν στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών με την δικαιολογία του Power Pass.

Οι απατεώνες, με σκοπό να «ξαφρίσουν» τους καταναλωτές, συνήθως στέλνουν μήνυμα ή καλούν στο κινητό προσποιούμενους τους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ.

Μεταξύ άλλων μπορούν να ζητήσουν τον λογαριασμό που θα πιστωθεί το ποσό του Power Pass, τους κωδικούς e-banking και taxisnet, ή ακόμα και προσωπικά στοιχεία ΑΦΜ και ταυτότητα.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι καταναλωτές πως δεν θα πρέπει να δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία και το IBAN του λογαριασμού τους, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να γνωστοποιούν τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.