Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Βενιζέλος – Σακελλαροπούλου: Εκ διαμέτρου κατάπτυστες τοποθετήσεις για τη δικαιοσύνη

Συντάκτης: ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Η κατάρρευση των θεσμών έχει αυτουργούς…

Την ώρα που στη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας η κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαπέλυε «μύδρους» εναντίον όσων κριτίκαραν την απόφαση για την αποφυλάκιση Λιγνάδη, επικαλούμενος τις αρχές του κράτους δικαίου και του κοινού περί δικαίου αισθήματος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος έγραφε τα ακριβώς αντίθετα!!

Βέβαια ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος ερμηνεύει το Σύνταγμα κατά πώς τον βολεύει, αυτή τη φορά έλεγε τα αντίθετα από την ΠτΔ κάνοντας δριμύτατη κριτική στο αμετάκλητο Βούλευμα 25/2022 για την απαλλαγή Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη για την, δήθεν, συμμετοχή τους σε συμμορία στην υπόθεση Novartis. Και μάλιστα ο κ. Ευάγγελος τα λέει σε άρθρο του με τίτλο «ένα λογικά ασύντακτο βούλευμα» (στον νομικό ιστότοπο Constitunalism.gr. 21/7/2022).

Διαβάστε τι λέει, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του αυτό ο Ευ. Βενιζέλος: «Αναρωτιέμαι επίσης, αυτή η πανηγυρική υπεράσπιση του δικαιώματος του δικαστή να λέει και να κάνει ό,τι θέλει ακόμη και αν αυτό είναι αντίθετο “με τη νομολογία και τη νομική διδασκαλία” συνάδει με την αρχή του κράτους δικαίου και την ειδικότερη αρχή της ασφάλειας δικαίου που ανήκει στον πυρήνα του Συντάγματος και των ευρωπαϊκών αξιών όπως τις αντιλαμβάνονται το ΔΕΕ και το ΕΔΔΑ;»

Βενιζέλος και Σακελλαροπούλου αποδεικνύουν ότι είναι, τουλάχιστον, «καλοί Χριστιανοί».  «Τα καλά και συμφέροντα λοιπόν».  Τι κατάντημα Θεέ μου…

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.