Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Ο Μητσοτάκης έχει εμπλέξει μέχρι το λαιμό τη χώρα στον πόλεμο – 3η στην ΕΕ η Ελλάδα σε αποστολή όπλων στο Κίεβο

(το σκίτσο είναι της Ε.Ξένου/ Βήμα, 7/3/2022)

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εμπλέξει τη χώρα μέχρι το λαιμό στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αναδεικνύεται σε απόλυτο γιουσουφάκι του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μέρος του πολέμου, μέσω της αποστολής όπλων στην Ουκρανία. Είναι τέτοια η “διαθεσιμότητα” Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του που έχει μετατρέψει την χώρα να είναι 8η στον κόσμο (!) και 3η (!) στην ΕΕ, πάνω κι από Γαλλία, κι από Ιταλία, σε αξία οπλικών συστημάτων που έχουν αποσταλεί στο Κίεβο.

Σύμφωνα με πίνακα που δημοσίευσε το BBC και ο οποίος επικαλείται στοιχεία από το Ινσιτούτο του Κιέλου για την παγκόσμια οικονομία, η χώρα μας έχει αποστείλει στην Ουκρανία στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 260 εκ. δολ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες με εύρωστες οικονομίες και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα χρέους έχουν συνεισφέρει σαφώς λιγότερο. Η Γαλλία έχει παραδώσει στρατιωτικό υλικό αξίας 160 εκ. ενώ η Ιταλία 110 εκ.

Ακόμα και η Αυστραλία βρίσκεται κάτω από την Ελλάδα με βοήθεια 190 εκ δολαρίων.

Πρώτες, μακράν μάλιστα, στο σχετικό πίνακα είναι οι ΗΠΑ με συνολική βοήθεια 25,45 δισ δολαρίων. Ακολουθούν Ηνωμένο Βασίλειο και Πολωνία.

 

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.