Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

O Μητσοτάκης αφού αρνήθηκε ότι «φιμώνει» την ελευθερία του Τύπου, επιτέθηκε σε δημοσιογράφο!

Πρώτα ρώτησε σε ποιο μέσο εργάζεται και μετά του επιτέθηκε επειδή δεν του άρεσε το ρεπορτάζ του

Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος κατάφερε να διασύρει τη χώρα μας σε όλο τον κόσμο, κατακρημνίζοντας την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, αρχικά αρνήθηκε τις ευθύνες του και μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα έβαλε με δημοσιογράφο επειδή δεν συμφωνούσε με το ρεπορτάζ του.

Μόλις ο Σαράντης Μιχαλόπουλος υπέβαλλε ερώτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκείνος απάντησε με ερώτηση, θέλοντας να μάθει για πιο μέσο εργάζεται!  «Θυμίστε μου από ποιο μέσο είστε εσείς» είπε και μόλις ενημερώθηκε ότι εργάζεται για το Euractiv, το οποίο σε σημερινό ρεπορτάζ ανέφερε ότι η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ είχε κάνει παρατηρήσει στον Μητσοτάκη για την αναποτελεσματικότητα και τις καθυστερήσεις στο δικαστικό σύστημα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον Μιχαλόπουλο: «Γράφετε σαχλαμάρες» του είπε ενώ οι συνάδελφοί του παρακολουθούσαν άφωνοι.

«Με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ» είπε ο Σαράντης Μιχαλόπουλος και ο Μητσοτάκης απάντησε: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε». Μάλιστα, όσοι βρέθηκαν στη αίθουσα, ανέφεραν ότι ο δημοσιογράφος μάζεψε τα πράγματά του για να φύγει, ωστόσο ο πρωθυπουργός πρόλαβε με πιο γρήγορες κινήσεις να φύγει από την αίθουσα, λέγοντας ότι δεν θα δεχτεί άλλες ερωτήσεις.

Όλα αυτά συνέβησαν μόλις λεπτά, αφότου ο αντιπρόεδρος της ομάδας των Φιλελεύθερων που πρόσκειται στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, Μαλίκ Αζμανί «κατσάδιασε» τον Μητσοτάκη στην Ολομέλεια, τονίζοντας ότι είναι υπεύθυνος για την κατρακύλα της Ελλάδας στην Ελευθερία του Τύπου: «Μας ανησυχεί η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των μέσων και της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μαλίκ Αζμανί και συνέχισε «σφυροκοπώντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Δεν πρέπει να δούμε άλλον έναν Ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος θα καταπατά την ελευθεροτυπία. Δεν πρέπει να ακολουθήσετε την καταστροφική πορεία κάποιων άλλων ηγετών της πολιτικής σας οικογένειας. Να το σταματήσετε τώρα» είπε ο Αζμανί απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.