Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Λιγνάδη (το λεγόμενο «Λιγνάδης_Gate» βάσει του hashtag που εδώ και εβδομάδες κυριαρχεί, μεταξύ άλλων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) επιβεβαιώνουν ότι η «φωτιά» που άναψε εδώ και καιρό το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα σβήσει μέχρι τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Όσο κι αν επιχειρείται ακόμη και από τους εκπροσώπους των ανώτατων θεσμών της Πολιτείας να περιοριστεί η κοινωνική κατακραυγή για την αναστολή της προφυλάκισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη (είχε τοποθετηθεί μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με απόφαση της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Μεγάρου Μαξίμου και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη) η ελληνική κοινωνία στη μεγάλη πλειονότητα της φαίνεται ότι έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.
Τι κι αν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, στη δεξίωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, την Κυριακή 24 Ιουλίου, για την 48η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι «ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας»;
Τι κι αν η ΠτΔ επιχείρησε να περάσει το μήνυμα προς τον ελληνικό λαό ότι αυτός ο «λαϊκισμός» υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος;
Τι κι αν η κυρία Σακελλαροπούλου υπογράμμισε ότι τα θεσμικά αντίβαρα είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς, καθώς και ότι η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους;
Τελικά, παρά τα όσα ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επιχειρώντας να συγκρατήσει τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του κόσμου (όπως φαίνεται και η ίδια να παραδέχθηκε μέσα από τα αποσπάσματα της ομιλίας της που, εμμέσως πλην σαφώς ήταν αφιερωμένα στην υπόθεση Λιγνάδη) που συνεχίζονται αμείωτες μετά την αναστολή της προφυλάκισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη, φαίνεται ότι δεν έπεισε σχεδόν κανέναν.
Δεν έπεισε ούτε τη Ρουμελιώτη της ΕΡΤ, ούτε την «πλειοψηφία» του ελληνικού λαού
Δεν έπεισε ούτε την αρμόδια επί 33 συνεχόμενα έτη για τα θέματα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δημοσιογράφο της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη, η οποία μετά το τέλος της δεξίωσης, με ανάρτηση της στα social media, ανακοίνωσε ότι σταματά το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Και η απόφαση της κυρίας Ρουμελιώτη φαίνεται ότι ήρθε σαν αντίδραση στα όσα υποστήριξε η ΠτΔ σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Πέραν της δημοσιογράφου της ΕΡΤ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας φαίνεται ότι δεν έπεισε και τη μεγάλη «πλειοψηφία» των δεκάδων χιλιάδων πολιτών που, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζουν να ασκούν δριμεία κριτική στην απόφαση της Δικαιοσύνης για την αναστολή της προφυλάκισης του κ. Λιγνάδη. Το συμπέρασμα αυτό είναι «ορατό διά γυμνού οφθαλμού» μέσα από τις «άπειρες» αναρτήσεις χρηστών των social media που έβαλαν τις τελευταίες ώρες στο «στόχαστρο» της κριτικής τους και τα όσα ανέφερε, έμμεσα, για την υπόθεση Λιγνάδη η κυρία Σακελλαροπούλου.
Καθίστασαι σαφές, πλέον, ότι την ίδια τύχη με αυτή που έχουν τις τελευταίες ώρες οι τοποθετήσεις της ΠτΔ, είχαν τις προηγούμενες ημέρες και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και βουλευτών (όχι όλων) της ΝΔ που επιχείρησαν να στηρίξουν την απόφαση βάσει της οποίας ο κ. Λιγνάδης βγήκε από τη φυλακή, αν και καταδικάστηκε για 2 παιδοβιασμούς. Στη μεγάλη πλειονότητα του (στην «πλειοψηφία» του, κατά την ΠτΔ) ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχθεί ότι ένας παιδοβιαστής δύναται να κυκλοφορεί ελεύθερος. Και αυτή η λαϊκή «ετυμηγορία» δεν φαίνεται ότι θα αλλάξει μέχρι τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους επιχείρησαν να τη στηρίξουν.