Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Κορoνοϊός: Επιστρέφουν τα ράντζα στα νοσοκομεία

Στα ύψη παρέμειναν και σήμερα τα κρούσματα κορoνοϊού που ξεπέρασαν τις 23.000 αυτό όμως που ανησυχεί είναι ότι πλέον η πίεση αρχίζει να φαίνεται στα νοσοκομεία κυρίως όσον αφορά στις νοσηλείες στις απλές κλίνες.
Νοσοκομείο Αττικόν ώρα μία το μεσημέρι. Δεκάδες πολίτες περιμένουν για γιατρό στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Δεκάδες όμως και τα ράντζα που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε εφημερία.

«Στο Αττικόν η κατάσταση είναι τραγική. Τετράκλινοι θάλαμοι γίνονται πεντάκλινοι ανοίγει πάλι μια κλινική κόβιντ », ανέφερε γραμματέας σωματείου εργαζομένων του Αττικού.

Ο Γιάννης Πλαγιανάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων υπογράμμισε : «Θα πάνε όλοι σε φορεία επάνω ράντζα στους διαδρόμους των κλινικών να νοσηλευτούνε. Άσε την καθυστέρησή που υπάρχει για να εξεταστούνε πάνω από 5-6 ώρες . Και πολλοί από αυτούς έρχονται 9 η ώρα το πρώι και καταλήγουνε 9 η ώρα το βράδυ στο φορείο στο διάδρομο της κλινικής να νοσηλευτούνε».

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει οδηγήσει και σε αύξηση των εισαγωγών.

Την ίδια ώρα προβληματίζει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νησιά καθώς η θετικότητα φτάνει σχεδόν το 65% στη Μύκονο, το 47% στη Μήλο και πάνω από 40% σε Πάρο και Σαντορίνη(ΚΑΡΤΑ). Παρόλα αυτά, οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν καθησυχαστικοί, αφού εκτιμούν ότι πλησιάζουμε στην κορύφωση του νέου κύματος και δεν θα δεχτούν περαιτέρω πίεση τα νοσοκομεία.

Όσο για τα κρούσματα έφτασαν τα 23.364 εκ των οποίων 4 χιλιάδες επαναλοιμώξεις. 22 οι απώλειες και 96 οι διασωληνωμένοι.

Μια φορά την εβδομάδα και όχι καθημερινά η ενημέρωση για τα κρούσματα
Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα τα κρούσματα θα ανακοινώνονται συνολικά κάθε Παρασκευή, αφού όπως τονίζουν οι ειδικοί αυτό που έχει σημασία είναι οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.