Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Η ιστορική μοναδική ηχογράφηση του Bob Dylan στο “Blowin’ In The Wind”

Το “Blowin’ In The Wind” είναι ένα τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε ο Bob Dylan το 1962, κυκλοφόρησε ως σινγκλ, αλλά και μέσα στο άλμπουμ του “The Freewheelin’ Bob Dylan” που βγήκε το 1963. Είναι ένα κλασικό πλέον τραγούδι διαμαρτυρίας, που θέτει μια σειρά από ρητορικά ερωτήματα σχετικά με την ειρήνη, τον πόλεμο και την ελευθερία.

Το 1994 το κομμάτι εντάχθηκε στο Grammy Hall of Fame και το 2004 ανακηρύχθηκε σαν ένα από τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων εποχών, κατακτώντας τη θέση 14, σύμφωνα με το περιοδικό Rolling Stone.

Πρόσφατα ο Bob Dylan μπήκε στο στούντιο για να ξαναηχογραφήσει το τραγούδι, αυτή τη φορά με παραγωγό τον T Bone Burnett και με ένα νέο σύστημα ηχογράφησης, τεχνολογίας της εταιρίας του Burnett, που ονομάζεται NeoFidelity. Πρόκειται για μία αναλογικού τύπου ηχογράφηση σε απευθείας χάραξη ενός ειδικού δίσκου, που είναι κατασκευασμένος από υλικά που χρησιμοποιούνται τόσο στα βινύλια όσο και στα cds.

Ο εν λόγω δίσκος είναι 10″ ιντσών και χρειάζεται πικάπ με κεφαλή για να παίξει και ονομάζεται “Ιωνικός Δίσκος” (Ionic Original disc). Το hi-end ηχητικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακά ανώτερο από όσες εκδόσεις βινυλίου έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 70 χρόνια.

Ο δίσκος “κόπηκε” μόνο σε ένα αντίτυπο και πουλήθηκε σε πλειστηριασμό στο Christie’s για 1,5 περίπου εκατομμύριο λίρες Αγγλίας, σε ειδικό ξύλινο κουτί και με τις υπογραφές του Bob Dylan, του T Bone Burnett και του ηχολήπτη Jeff Powell, χαραγμένες πάνω στο υλικό του δίσκου.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.