Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Αβεβαιότητα και φόβος στην Κοινή Γνώμη από την αυξημένη εγκληματικότητα

Τις έωλες υποσχέσεις της κυβέρνησης και την εμμονή της με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και εκτοξεύει σφοδρά βέλη προς το Μαξίμου και τον αρμόδιο υπουργό, στη σκιά του  αιματηρού περιστατικού με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες.

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζει μόνο μερικά από τα αιματηρά περιστατικά των τελευταίων ημερών για να σημειώσει ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται «ανίκανη και απρόθυμη να αντιμετωπίσει αυτό το πρωτοφανές ξέσπασμα βίας και ανομίας».

«Δυστυχώς συνεχίζουν απτόητοι την υπερστελέχωση των τμημάτων καταστολής μέσω κατ’ εξαίρεση ρουσφετολογικών προσλήψεων 4500 ειδικών φρουρών, 1000 από τους οποίους στην πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η ανασφάλεια διαπερνά κάθε γειτονιά της χώρας» συνεχίζει ο κ. Σπίρτζης.

Αφού εύχεται ταχεία ανάρρωση στους δύο τραυματίες αστυνομικούς αναφέρει με νόημα ότι « Οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, για την ασφάλεια του πολίτη και την ευνομία, θυσιάστηκαν στις πολιτικές σκοπιμότητες, αφήνοντας αδίστακτους κακοποιούς και το οργανωμένο έγκλημα να δρουν ανενόχλητοι, σε κάθε γειτονιά της χώρας».

Η ανακοίνωση

Το βράδυ του Σαββάτου, βγήκαν για μια ακόμη φορά τα όπλα, στα Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους, σε κεντρικούς δρόμους, με χιλιάδες πολίτες, με αποτέλεσμα τρεις νεκρούς και δύο αστυνομικούς τραυματίες.

Την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, ληστές έσερναν για χιλιόμετρα τον ιδιοκτήτη επιχείρησης που προσπάθησε να τους σταματήσει.

Πριν λίγες ημέρες, επίσης για ασήμαντη αφορμή, νεαροί ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 42χρονο άνδρα στη Ραφήνα, κλέφτες ξυλοκόπησαν οδηγό ταξί στην περιοχή των Αχαρνών και σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων σε Παλλήνη και Άγιο Δημήτριο.

Ενώ τους τελευταίους δύο μήνες δύο ακόμη άγριες δολοφονίες με βαρύ οπλισμό, στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος συνέχισαν το ανεξιχνίαστο ντόμινο των δεκάδων δολοφονιών…

Αυτή είναι η καθημερινότητα του τρόμου που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αποδεικνύεται και ανίκανη και απρόθυμη να αντιμετωπίσει αυτό το πρωτοφανές ξέσπασμα βίας και ανομίας.

Έχουμε εγκαίρως και κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις συνέπειες που έχει η δογματική πολιτική εμμονή του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη στην επιβολή του δόγματος του Νόμου και της Τάξης.

Έχουμε εγκαίρως και κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις συνέπειες της χρησιμοποίησης της αστυνομίας ως εργαλείο καταστολής και πολιτικής εκμετάλλευσης.

Έχουμε εγκαίρως και κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις συνέπειες της δραματικής υποστελέχωσης των μονάδων της ΕΛΑΣ που είναι επιφορτισμένες με την πάταξη της εγκληματικότητας.

Δυστυχώς συνεχίζουν απτόητοι την υπερστελέχωση των τμημάτων καταστολής μέσω κατ’ εξαίρεση ρουσφετολογικών προσλήψεων 4500 ειδικών φρουρών, 1000 από τους οποίους στην πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η ανασφάλεια διαπερνά κάθε γειτονιά της χώρας.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο καθήκον τους.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, για την ασφάλεια του πολίτη και την ευνομία, θυσιάστηκαν στις πολιτικές σκοπιμότητες, αφήνοντας αδίστακτους κακοποιούς και το οργανωμένο έγκλημα να δρουν ανενόχλητοι, σε κάθε γειτονιά της χώρας.

Εφιαλτικές διαστάσεις λαμβάνει το έλλειμμα ασφάλειας

Στην επίθεση περνάει και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. μέσω κοινής δήλωσης του Γιώργου Καμίνη, κοινοβουλευτικού υπευθύνου Προστασίας του Πολίτη και του Μαρίνου Σκανδάμη, Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για το χθεσινό περιστατικό στα Άνω Πατήσια.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης σημειώνει σχετικά:

Τα χθεσινοβραδινά αιματηρά περιστατικά στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους προκαλούν έντονη ανησυχία για την αποθράσυνση του οργανωμένου εγκλήματος που έχει καταφέρει να δρα και να λύνει τις διαφορές του ακόμη και σε κεντρικές περιοχές της πρωτεύουσας. Όπως έχει επισημάνει πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, το έλλειμμα ασφάλειας λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας. 

Αναρωτιόμαστε για το πώς έχει αξιοποιηθεί η περιβόητη λίστα για το οργανωμένο έγκλημα που είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και δεν έχουμε κάποια περαιτέρω επίσημη ενημέρωση. Καλούμε τον Υπουργό να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία. 

Μέσα στη θλιβερή αυτή κατάσταση, είναι ιδιάιτερα ελπιδοφόρα η άμεση απόκριση και αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ. στο περιστατικό. Οφείλουμε τις πιο ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο καθήκον. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση.  

Η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τρείς νεκρούς και τρεις τραυματίες

Η τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία κάνει λόγο για βαρύ ποινικό παρελθόν τριών από τους εμπλεκόμενους στη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή σε Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση, εκτιμούν από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η αρχική συμπλοκή οφείλεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για παράνομες δοσοληψίες (πιθανότατα της λεγόμενης αλβανικής μαφίας, καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι αλβανικής υπηκοότητας), ενώ εμπλέκονται συνολικά εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα 43 ετών, η οποία έχει συλληφθεί.

Νεκροί είναι, ο 48χρονος «πιστολέρο», που φαίνεται ότι ξεκίνησε το μακελειό στα Πατήσια και σκοτώθηκε στην συμπλοκή του με τους αστυνομικούς στους Αγίους Αναργύρους, ένας 46χρονος πρώην συνεργός του και ένας 23χρονος, τον οποίο πάτησαν δύο φορές με αυτοκίνητο.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.