Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

2018: Ο Τραμπ προειδοποιούσε τη Γερμανία για την εξάρτηση από το ρώσικο αέριο και εκείνοι γελούσαν!

Ένα βίντεο ιστορικής σημασίας

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2018, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, στη σύνοδο του ΟΗΕ, προειδοποιούσε ευθέως τους Γερμανούς ότι με την πολιτική τους και ειδικά με την κατασκευή του Nord stream 2, θα γίνονταν ενεργειακά εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Δείτε την αντίδραση της γερμανικής αντιπροσωπείας. Δείτε πως χασκογελούν και ειρωνεύονται τα όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος. Ακολούθησε μάλιστα και επίσημη απάντηση της γερμανικής αντιπροσωπείας, που φαίνεται να αντιδρά γελώντας στο βίντεο, όπου υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται το Nord Stream 2 επειδή η έλλειψή του θα μπορούσε να οδηγήσει την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας.

Ταυτόχρονα, τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, άρχισαν να δημοσιεύουν ειρωνικά άρθρα και σχόλια για την συγκεκριμένη παρέμβαση Τραμπ. Είναι τα ίδια ΜΜΕ, που βάφτιζαν τον Τραμπ ως «αχυράνθρωπο του Πούτιν»!

Σήμερα, εκείνη η δήλωση έχει δικαιωθεί πλήρως. Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο νέος αγωγός ακυρώθηκε, τα ειρωνικά γέλια των Γερμανών κόπηκα και όλα τα ΜΜΕ που τότε ειρωνεύονταν τον Τραμπ, σήμερα ξιφουλκούν κατά της Ρωσίας και της Γερμανίας για την πολιτική που ακολούθησε τόσα χρόνια!

Αυτά φυσικά δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Το δίδαγμα είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν τέτοια δύναμη που μπορούν όχι απλά να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να αλλοιώνουν την ίδια την δημοκρατία, κατευθύνοντας τους πολίτες στους εκλεκτούς τους.

Δείτε το βίντεο:

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.