Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

1965-1969: Όλο το ελληνικό τραγούδι μέσα σε 3 λεπτά (VIDEO) Ο Κώστας Μπαλαχούτης παρουσιάζει στιγμές από το μουσικό κλίμα μιας χρυσής εποχής

«Είναι μια περίοδος που ο πλανήτης μοιάζει μ’ ένα καζάνι που είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο «μπουμ» απ’ την Ανατολή έως τη Δύση. Από ένα σημείο και μετά μιλούν τα τανκς…

Τις χρονιές της σήψης, όμως το τραγούδι ανθεί. Στις λαϊκές γειτονιές λάμπουν τα τραγούδια του Ζαμπέτα που τα τραγουδάνε από τη Μοσχολιού και τη Μαρινέλλα μέχρι και τη Βουγιουκλάκη ενώ ταξιδεύουν ακόμη και στις Κάνες».

Έτσι ξεκίνησε το «Μικρό Εισαγωγικό» του ο Κώστας Μπαλαχούτης στο αφιέρωμα της «Αυλής των Χρωμάτων» για «Τα Χρυσά Λαϊκά της περιόδου 1965-1969 ».

Τα «ένθετα» του συγγραφέα, στιχουργού και καλλιτεχνικού επιμελητή της μουσικής εκπομπής της ΕΡΤ2 διακρίνονται για την μεστή πληρότητά τους.

Το ίδιο ισχύει και για το γενικότερο πλαίσιο και για τις ξεχωριστές επιδόσεις που σημειώνει η «Αυλή των Χρωμάτων» που παρουσιάζουν η Αθηνά Καμπάκογλου και ο Χρήστος Νικολόπουλος.

Και κατέληξε ο Κώστας Μπαλαχούτης:

«Αστράφτει και βροντά το άστρο του Γιάννη Πουλόπουλου και του Γιάννη Καλατζή, ο Βοσκόπουλος στήνει τα αδράχτια του μύθου του, ο Νταλάρας οργανώνει την εποποιία που θα ακολουθήσει.

Εντύπωση προκαλεί και ο πιτσιρικάς Χρήστος Νικολόπουλος που δίνει στον Καζαντζίδη φρέσκα «υλικά» για να αναδείξει το ανεπανάληπτο τάλαντό του με κορωνίδα το «Νυχτερίδες κι αράχνες». Στην άλλη όχθη του ποταμού ένας Τρελός φτάνει στην πρωτεύουσα μ’ ένα «Φορτηγό» για να οργώσει το «Περιβόλι» του».

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.