Ενημερωτικό Portal του Ράδιο Γάμμα 94 FM, Πάτρα
 

Σήμερα η δίκη του προφυλακισμένου ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (κακούργημα), αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 69χρονος ντράμερ Γ. Γιαννόπουλος. Για την υπόθεση αυτή, σε πρώτο βαθμό ο μουσικός είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την έφεση.

Σήμερα, ωστόσο, ο κατηγορούμενος, ο οποίος είχε γίνει γνωστός από τη συνεργασία του με το συγκρότημα των Πυξ Λαξ, θα οδηγηθεί στο Εφετείο από τις φυλακές, καθώς πριν από περίπου ένα μήνα είχε κριθεί προφυλακιστέος για άλλη παρεμφερή υπόθεση.

Ειδικότερα, μετά την απολογία του στην 14η τακτική ανακρίτρια, τον περασμένο Μάιο, ο 69χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που αφορούν σε άλλες, νέες, καταγγελίες σε βάρος του για ασελγείς πράξεις σε βάρος τεσσάρων ανηλίκων κοριτσιών. Οι κατηγορίες αυτές είναι: Γενετήσια πράξη με ανήλικους μη συμπληρώσαντες τα 12 έτη και συμπληρώσαντες τα 12 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και κατάχρηση ανηλίκων μη συμπληρωσάντων τα 14 έτη άπαξ κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα νέα αυτά αδικήματα που απαγγέλθηκαν στον μουσικό και για τα οποία κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος αφορούν σε τέσσερις κοπέλες, στις οποίες σύμφωνα με την κατηγορία, ο γνωστός ντράμερ ασέλγησε κατά το διάστημα από το 2007 – 2015, ενώ ήταν ανήλικες. Ο 69χρονος φέρεται να τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες διώκεται σε δυο κάμπινγκ του νομού Ηλείας, όπου παραθέριζε, όπως παραθέριζαν και οι καταγγέλλουσες με τις οικογένειες τους. Μάλιστα κατά πληροφορίες, και από τα δυο κάμπινγκ είχε διωχθεί καθώς οι ιδιοκτήτες τους είχαν ενημερωθεί για τις καταγγελίες σε βάρος του. Ήδη, μάλιστα για αυτή τα πτυχή της υπόθεσης έχει δοθεί σχετική κατάθεση στην ανακρίτρια.

Η δίκη στο Εφετείο

Σήμερα, ο κατηγορούμενος θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προκειμένου να δικαστεί για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικης (γεννηθείσας το 2005), οι οποίες σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, έλαβαν χώρα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και το Μάιο του 2013 στον Ωρωπό Αττικής. Η καταδικαστική απόφαση για τον μουσικό, είχε ληφθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο κατά πλειοψηφία (5-2) με τον ίδιο πάντως να αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία, εμμένοντας στην αθωότητά του.

Μοιραστείτε το άρθρο
Χωρίς σχόλια

Δυστυχώς, η φόρμα σχολίων είναι ανενεργή αυτή τη στιγμή.